Αποχαιρετισμός στον Ανδρέα Δημητρίου

Εκφράζοντας τα ειλικρινή αισθήματα της  Κυπριακής Παροικίας της Ελλάδας, αποχαιρετούμε με βαθιά οδύνη, το εκλεκτό μέλος της Παροικίας μας Ανδρέα Δημητρίου, ένα πραγματικό ευπατρίδη, με πολυσχιδή πολιτική και εθνική δράση.

Ο Ανδρέας Δημητρίου, με καταγωγή από την Πάφο, σπούδασε Οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις  μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην Εταιρία Αστικών Συγκοινωνιών (Ε.Α.Σ.) και στη συνέχεια εξελέγη Καθηγητής στην Έδρα της Πολιτικής Οικονομίας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου επελέγη κοσμήτορας επί 13 χρόνια, μέχρι την αφυπηρέτηση του.

Η ζωή του ήταν αλληλένδετη με το ενδιαφέρον και τις δράσεις του για την Κύπρο και για την Κυπριακή Παροικία της Ελλάδας. Τον θεωρούσαμε ένα από τους κορυφαίους παράγοντες της Κοινότητάς μας και σε κάθε σημαντική ενέργεια και απόφαση, η γνώμη του ήταν σεβαστή και αναγκαία. Διετέλεσε Πρόεδρος και για πολλά χρόνια σημαίνον στέλεχος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.).

Διαθέτοντας ιδιαίτερες ικανότητες, ένα σπάνιο συνδυασμό πάθους, σεμνότητας και εντιμότητας, με μελίρρυτο προφορικό λόγο, ανέπτυξε και συμμετείχε σε πολλές σημαντικές πρωτοβουλίες για την προβολή του Κυπριακού προβλήματος σε ολόκληρη την Ελλάδα, με άξονα τη θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα πλαίσια μιας μακρόχρονης και στοχευμένης εθνικής στρατηγικής.

Πέρα από το αποτύπωμά του ως Ακαδημαϊκός Δάσκαλος και συνεπής Έλληνας Κύπριος Πατριώτης – Αγωνιστής της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Δημητρίου ήταν το πρότυπο του καλού και αγαθού ανδρός, που λάτρευε τη σύντροφό του Νανά, αγαπούσε και ενδιαφερόταν για τους φίλους του και όσους είχαν ανάγκη και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους και φοιτητές του και στα μέλη της Κυπριακής Παροικίας, την οποία υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή με συνέπεια και αφοσίωση.

Την 23 Ιουνίου (Κυριακή της Πεντηκοστής) στις 11:30 π.μ., η οικογένεια και οι φίλοι του τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο του Ανδρέα, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Η Ο.Κ.Ο.Ε. θα διοργανώσει τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του.

Καλό ταξίδι φίλε και συναγωνιστή Ανδρέα!

Αιωνία σου η μνήμη!


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ