Φειδίας: Όλα όσα (ίσως) δεν ξέρεις για τον 24χρονο youtuber/ευρωβουλευτή για τον οποίον όλοι μιλούν

Ο μεγάλος νικητής της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, χωρίς καμία αμφιβολία είναι ο Φειδίας Παναγιώτου. O 24χρονος youtuber από το Μένοικο ο οποίος χωρίς σπουδές και χωρίς ακαδημαϊκές περγαμηνές, κατάφερε να αναδειχθεί τρίτη δύναμη και ετοιμάζει βαλίτσες για Βρυξέλλες.

Ξεκίνησε με μια καριέρα στο Youtube και μεγάλη δυναμική στα social media, κάτι που ερμηνεύθηκε από πολλούς ως αρκετό για να κερδίσει μια θέση στην Ευρωβουλή. Σήμερα, μια μέρα μετά τις εκλογές, όλοι μιλάμε για την πρωτοφανή αυτή εξέλιξη, αφού ένας νεαρός, ανεξάρτητος υποψήφιος, χωρίς κανένα πολιτικό background, κατέκτησε μια θέση στα σαλόνια της πολιτικής Ευρώπης.

Κανείς αρχικά δεν τον πήρε στα σοβαρά, ούτε καν ο ίδιος τον εαυτό του, όπως συχνά τόνιζε. Ωστόσο, όχι μόνο κέρδισε μεγάλο ποσοστό και απείλησε μεγάλα, ιστορικά κόμματα, αναδείχθηκε κιόλας τρίτη δύναμη. Κάπως έτσι είναι ένας από τους 6 Ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπεί την Κύπρο μας τα επόμενα πέντε χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο, μάλλον όχι από αντίδραση των ψηφοφόρων, αλλά (ίσως) από άγνοια κινδύνου.

Πλέον οι περσσότεροι τον χαρακτηρίζουν ως «φαινόμενο» του πολιτικού συστήματος. Άλλοι χαρακτήρισαν την εκλογή του “πολιτικό σεισμό”, άλλοι ότι είναι μια απολιτίκ επιλογή και κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι πρόκειται για μια τάση της εποχής.

Ίσως και να ισχύουν τα πιο πάνω, ίσως και πάλι όχι, ενώ μάλλον μιλώντας στη γλώσσα των social media, τα οποία και είχε ως όπλο του, πρόκειται για μια τάση που κυριάρχησε σε αυτούς που αρκέστηκαν στην ειλικρίνεια και αυθεντικότητα του νεαρού youtuber.

Το τι πραγματικά ισχύει φυσικά και την πραγματική επιτυχία του Φειδία, θα το δούμε στην πράξη εάν και εφόσον καταφέρει να πάρει στο τραπέζι ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας και καταφέρει με κάποιον τρόπο να στρέψει στην προσοχή των Ευρωπαίων σε εμάς.

Με μια πρώτη ματιά διαπιστώνουμε ότι κάποια από τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρισεί, όπως η αθωότητα, ο απλός λόγος του χωρίς φρου φρου και αρώματα, μαζί με το κότσια (;) που κουβαλά, την άγνοια και ταυτόχρονα την ειλικρίνεια και δίψα για γνώση, αυτά να αποτελούν έναν συνδυσμό από τα στοιχεία που παρέσυραν σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων να τον αναδείξουν ως τον μεγάλο νικητή.

Ποιος είναι όμως ο Φειδίας και πώς ξεκίνησε;

Ο 24χρονος youtuber, γιος παπά, ξεκαθάρισε από τη πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα… διαβάσει και θα μάθει.

Μάλλον για τον ίδιο όλα ξεκίνησαν όταν στο παρελθόν κέρδισε μία Lamborghini από τον διάσημο Youtuber Mr Beast, αφού με πείσμα δέχτηκε την πρόκληση να κρατάει για παραπάνω από 70 ώρες μέρος του super sport αυτοκινήτου, το οποίο τελικά πούλησε για 240.000 δολάρια.

Αρχικά είχε όνειρο και σκοπό να γνωρίσε τους μεγαλύτερους youtuber του κόσμου και μέσα από συνεντεύξεις του είχε μιλήσει για τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισε μέχρι να τα καταφέρει.

Οι περισσότεροι τον γνώρισαν καλύτερα μέσα από την ιστορία του με τον Έλον Μασκ. Ο νεαρός Κύπριος είναι ο ίδιος άνθρωπος που κοιμόταν σε sleeping bag για τρεις μήνες έξω από τα γραφεία της «SpaceX», μέχρι να καταφέρει να αγκαλιάσει τον Έλον Μασκ μέχρι που τα κατάφερε και από τότε, κατάφερε αυτό που ήθελε. Να τραβήξει όλη την προσοχή πάνω του.

Ο Φειδίας αριθμεί περίπου 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube από τότε που άρχισε να δημοσιεύει το 2019. Επίσης, προκάλεσε αντιδράσεις πέρυσι προσπαθώντας να ταξιδέψει σε όλη την Ινδία και την Ιαπωνία χωρίς να πληρώσει, ζητώντας μετρητά.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Φειδίας υπέβαλε την υποψηφιότητά του μαζί με τον πατέρα του, φορώντας κοστούμι και παπιγιόν. «Κάπου άκουσα ότι αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τα πράγματα γύρω σου και θέλεις να αλλάξουν, πρέπει να γίνεις εσύ η αλλαγή», δήλωσε με την ευκαιρία.

Τελικά ο Φειδίας έχει ανατρέψει τα δεδομένα και όλες τις προσδοκίες και ανέβηκε στη τρίτη θέση, μετά τα δύο μεγάλα κόμματα, τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) και το ΑΚΕΛ. Μια θέση που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προοριζόταν για το ακροδεξιό ΕΛΑΜ.

Ο Φειδίας μαζί με τους γονείς του και τους χιλιάδες υποστηρικτές του το βράδυ της Κυριακής πανηγύρισε τη νίκη του με ένα μεγάλο πάρτυ που στήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ