50 Χρόνια εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής – Δήμος Ωραιοκάστρου Ημερίδα 12 Ιουνίου ΄΄Κάθε Ιούλιος μια ρωγμή΄΄

Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή της Τουρκίας και την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή πραγματοποιεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 ημερίδα με θέμα: ΚΑΘΕ ΙΟΥΛΙΟΣ ΜΙΑ ΡΩΓΜΗ

1η Εκδήλωση

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, στις 11:00π.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την ονοματοδοσία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» (Αριστοτέλους 1, Ωραιόκαστρο). Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Ευαγόρα Παλληκαρίδη και θα ακολουθήσει η επίσημη τελετή της ονοματοδοσίας του σχολείου -έπειτα από σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού- σε «1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου – Ευαγόρας Παλληκαρίδης».

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται η αδερφή του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Μαρούλα Βρυωνίδη, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, ο αντιστράτηγος ε.α. – επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ο καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, Πέτρος Παπαπολυβίου, ο δάσκαλος, Θεόδωρος Ακριτίδης, κ.α.

2η Εκδήλωση

Στις 19:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Πολιτισμού «Νέλλυ Δελή» στο Κτίριο «Παύλος Μελάς» (Μακ. Αγώνα 7, Παλαιόκαστρο), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Κύπρος: 1974-2024, 50 χρόνια κατοχής» που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Σύλλογος Πολιτισμού «Λογείον», υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.

Θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κος. Μιχάλης Δαμιανός (με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη), ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, κος. Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κος. Παντελής Τσακίρης, ενώ την εκδήλωση θα ανοίξει η κα. Αναστασία Καραογλάνη, πρόεδρος του «Λογείον». 

Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό. 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο

Ο Δ. Ωραιοκάστρου τιμά τον Κύπριο ήρωα, Ευαγόρα Παλληκαρίδη – Εκδηλώσεις για την ονοματοδοσία του 1ου Δημοτικού Σχολείου και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ