3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων «Θεσστιβαλάκι»

Στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων «Θεσστιβαλάκι» η παιδική θεατρική ομάδα  του Πολυχώρου Τέχνης Alte Fablon παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Friedrich Karl Waechte

«Σχολείο για Κλόουν»

Διδασκαλία – Σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου 16 Ιουνίου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στις 7:00μμ Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Ι Βαφόπουλου 5, Θεσσαλονίκη 546 46

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυρικός Μικρός Πλανήτης, διοργανώνουν το «Θεσστιβαλάκι» το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Ένα καλοκαιρινό πανηγύρι για μικρούς και μεγάλους με πολλές δραστηριότητες και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης μέσα στο πάρκο.

Ο κεντρικός άξονας του Φεστιβάλ και για φέτος, είναι το γιορτινό κλίμα και η διάθεση επικοινωνίας. Ο στόχος του είναι να φέρει κοντά τις παιδικές θεατρικές ομάδες, για την ανταλλαγή απόψεων γύρω από το θέατρο και το παιδί με την ενεργή παρουσία φορέων του πολιτισμού σε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει την δουλειά της στο κοινό. Η παιδική θεατρική ομάδα του πολυχώρου τέχνης Alte Fablon συμμετέχει στο «Θεσστιβαλάκι» με το θεατρικό έργο του Friedrich Karl Waechter, «Σχολείο για Κλόουν».

Λίγα λόγια για την παράσταση

Σε ένα σχολείο για κλόουν δασκάλα και μαθητές προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και των δυο για τον κόσμο των κλόουν.

Η αυταρχικότητα και η πειθαρχία της δασκάλας-κλόουν έρχονται αντιμέτωπες με τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των εκκολαπτόμενων κλόουν.

Οι μαθητές με γνώμονα τη παιδική αθωότητα τους και τον κόσμο του ονείρου αντιδρούν στη στείρα διδασκαλία…στο τέλος οι ήρωες πάντα νικάνε και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ.

Μια φαντασμαγορία χρωμάτων με ρόλερς, πατίνια, ζωντανή μουσική, ποδήλατα, κορδέλες και χορογραφίες περιβάλει το «σχολείο» αυτό και μεταφέρει τους θεατές σε ονειρικούς κόσμους.

Το αριστουργηματικό έργο του Βέχτερ είναι ένας ύμνος στην σύγχρονη παιδαγωγική όπου μαθητές και δάσκαλοι δεν θα έπρεπε να είναι αντίπαλοι και υπενθυμίζει ότι και οι δύο πλευρές έχουν τόσο υποχρεώσεις όσο και δικαιώματα.

Η παιδική αθωότητα και φαντασία αποτελούν σημαντικές αξίες αλλά ταυτόχρονα είναι εύθραυστες και ευάλωτες όταν έρχονται αντιμέτωπες με την αυταρχικότητα, την απαξίωση και τα διδακτικά στεγανά.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Friedrich Karl Waechter

Διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου

Κοστούμια: Παιδική Θεατρική Ομάδα Alte Fablon

Φωτογραφίες/ βίντεο: Σοφία Μπλέτσου

Δημιουργία βίντεο:Παύλος Παυλίδης

Επιμέλεια εντύπων:Παύλος Παυλίδης

Οργάνωση παραγωγής / Επικοινωνία: Απόστολος Λιάπης

Εμφανίζονται επί σκηνής με αλφαβητική σειρά:

Ίρις Αμανατίδου, Ιωάννα Δαδαλιάρη, Ιωάννα Δημτσιάδου, Ιωάννα Καλαθέρη

Γιώργος Κατσαντώνης, Πελοπίδας Λιάμπας, Ιωάννα Μητακίδου, Διώνη Μήτση

Στέλλα Νεοχωρίτη, Ελευθερία Παρασκευοπούλου – Καλαϊτζάκη, Ανατολή Πέτσου

Γιασεμή Πέτσου , Μυρσίνη Σέντη, Αύγουστος – Βίκτωρ Χούχος.

Ημερομηνία παρουσίασης

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Θα παρουσιαστεί

Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Διεύθυνση: Βαφόπουλου 5, Θεσσαλονίκη 546 46

Ώρα παρουσίασης

7.00μμ

Διάρκεια

65’’ – Χωρίς διάλειμμα

Είσοδος Ελεύθερη

Διοργανωτές:

Δήμος Θεσσαλονίκης

Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο

Πολιτιστικός Σύλλογος Λυρικός Μικρός Πλανήτης


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ