Στο Βισμπάντεν, την Πολωνία και την Ρουμανία το νέο ΝΑΤΟϊκό κέντρο συντονισμού της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία

Στο Βισμπάντεν, σε ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση των ΗΠΑ, θα λειτουργήσει το αρχηγείο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ για τον συντονισμό της παράδοσης όπλων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τμήματα της επιχείρησης θα εγκατασταθούν ακόμη σε υλικοτεχνικούς κόμβους στην Πολωνία και στην Ρουμανία, ενώ επικεφαλής θα τεθεί αντιστρατηγός, ο οποίος θα αναφέρεται στον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών δυνάμεων για την Ευρώπη. Το ΝΑΤΟ θα παρακολουθεί την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και θα συντονίζει τις προσφορές εξοπλιστικών συστημάτων από τους συμμάχους και τους εταίρους του. Εκτιμάται ότι στα τρία νέα σημεία θα εγκατασταθούν συνολικά 700 στρατιώτες. «Η διαχείριση της μεταφοράς και της επισκευής εξοπλισμού θα υποστηρίξει την μακροπρόθεσμη εξέλιξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτή η προσπάθεια δεν καθιστά το ΝΑΤΟ εμπλεκόμενο μέρος στην σύγκρουση, αλλά θα ενισχύσει την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία και την διαφύλαξη του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ