Η αναθεώρηση της αυτοδιοίκησης στη συνάντηση ηγεσίας του ΥΠΕΣ με τον Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας

Η συζήτηση για την αναθεώρηση της αυτοδιοίκησης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Γκιουλέκας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στην έδρα της Περιφέρειας. “Τις προηγούμενες μέρες, λίγο πριν τις εκλογές, είπαμε ότι ξεκινάει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ο διάλογος για να φτιάξουμε τον νέο κώδικα της αυτοδιοίκησης και ιδίως της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Η ώρα ήρθε. Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά και το έργο που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομαλή λειτουργία των περιφερειών” τόνισε ο κ. Λιβάνιος. Υπογράμμισε παράλληλα ότι “υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης” και πρόσθεσε πως ο καθένας, από το πόστο του μπορεί να βοηθήσει στις προσπάθειες για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις. Το καλύτερο κράτος για να είναι ακόμη καλύτερο, ακόμη πιο σύγχρονο, ακόμη πιο αποτελεσματικό, χρειάζεται ισχυρή, αποτελεσματική, δυνατή αυτοδιοίκηση, και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, και ο ρόλος των περιφερειών όλης της χώρας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ειδικότερα για πολλούς λόγους είναι πάρα πολύ σημαντικός. Πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε για να δώσουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται η αυτοδιοίκηση για να προσφέρει ένα καλύτερο επίπεδο ζωής σε όλους τους πολίτες”. Διαβεβαίωσε, τέλος για τη στενή συνεργασία του υπουργείου με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι “η πολιτική είναι μια συνολική και συλλογική προσπάθεια”, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον κ. Λιβάνιο και τον κ. Τζιτζικώστα, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό στοιχείο την εμπιστοσύνη στην πολιτική και πρόσθεσε: “αυτό το έργο, αυτή η εντολή που μου έδωσε ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γίνεται ευκολότερη γιατί ξέρω ότι θα υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα για τη Μακεδονία και τη Θράκη. Τα υπόλοιπα θα φανούν στην πορεία”.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η νέα περίοδος ξεκινάει με αισιοδοξία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι “τα πρώτα δείγματα γραφής αυτών των μεγάλων τομών και μεταρρυθμίσεων και στο κράτος συνολικά αλλά και στην αυτοδιοίκηση θα φανούν πολύ σύντομα”. Αναφέρθηκε παράλληλα στη συνεργασία του με τον κ. Λιβάνιο και τον κ. Γκιουλέκα αλλά και στα σημαντικά βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Δήλωσε, άλλωστε, βέβαιος ότι μέσα από τη συνεργασία με το υπουργείο εσωτερικών, θα γίνουν “επιτέλους αυτά τα γενναία βήματα που χρειάζονται και στην αυτοδιοίκηση και συνολικά στη δομή του κράτους”.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ