Η Κεντροδεξιά «Της Σκαφής» απέναντι στην Κεντροαριστερά «Του Χαβιαριού»

*του Στράτου Σιμόπουλου, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, ΝΔ

Είναι γνωστό ότι η λεγόμενη, με όρους της πρώιμης μεταπολίτευσης, ανανεωτική αριστερά περιελάμβανε στους κόλπους της αρκετά στελέχη με μεγαλοαστική καταγωγή και υψηλά εισοδήματα.

Έτσι προέκυψε κατά κάποιο τρόπο η έννοια της αριστεράς «του χαβιαριού».

Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε σε σημαντικό βαθμό αυτήν την προσέγγιση, με αρκετά στελέχη του να έχουν αποφοιτήσει από Πανεπιστήμια του εξωτερικού με ακριβά δίδακτρα και να διαθέτουν σημαντική περιουσία.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε να βάλει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγαλοαστική καταγωγή, την επίδειξη πλούτου και την πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά αυτοαναφορικότητά του.

Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ διοικείται σήμερα από ένα άτομο που ωφελούμενο από τον καπιταλισμό και απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα του δηλώνει αριστερός.

Απέναντι σε αυτήν την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ,μια νέα αρχή σε επίπεδο πολιτικών με την σωστή αναλογία μεταξύ των απαραίτητων για τη χώρα μεταρρυθμίσεων και της ανάγκης να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών των λαϊκών τάξεων.

Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει και σε επίπεδο προσώπων που θα εκφράσουν αυτές τις πολιτικές.

Σε μία κατηγορία κατατάσσω τα πρόσωπα, τα οποία λόγω μεγαλοαστικής καταγωγής, πολιτικής εμπειρίας και αγάπης για την πατρίδα έχουν παράλληλα την αποτελεσματικότητα, ώστε να τρέξουν τις μεγάλες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις.

Σε μία άλλη κατηγορία αυτή «της σκάφης» κατατάσσω, μεταφορικά, εκείνα τα στελέχη, κυρίως της επαρχίας, με λαϊκή καταγωγή που έως τα 18 τους λουζόταν σε σκάφη και όχι σε μπανιέρα. Ξεχώρισαν, όμως, κοινωνικά και πολιτικά μετά από πολύ αγώνα τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.

Αυτή η δεύτερη κατηγορία έδωσε μια αχρείαστη πολιτική μάχη και την κέρδισε ,ώστε να μην υπάρχουν τεκμήρια για τα καφενεία στα μικρά χωριουδάκια.

Αυτή είναι η κατηγορία που δεν μπόρεσε να κερδίσει την μάχη ,ώστε η οριζοντιότητα των τεκμηρίων να μην καταλήγει ορισμένες φορές σε δυσβάστακτα για τον επαγγελματία αποτελέσματα.

Αυτή η κατηγορία μπορεί να δώσει επίσης την μάχη ώστε η μη συμμετοχή ούτε με 10% στη φαρμακευτική δαπάνη να περιλαμβάνει και νέου τύπου ανίατες ασθένειες.

Αυτή η κατηγορία θα δώσει τη μάχη ώστε οι παλαιοί μικρομέτοχοι του ΟΑΣΘ που έχασαν την περιουσία τους μέσα σε μία νύχτα να αποζημιωθούν με κάποιο τρόπο.

Όπως αυτή είναι η κατηγορία που θα παλέψει ,ώστε να αυξηθεί το όριο κάτω από το οποίο ένα νοικοκυριό θεωρείται ευάλωτο και να θεσπιστεί η έννοια του ευάλωτου επαγγελματία ώστε να μειωθεί η αρπακτική διάθεση των funds.

Αυτή η κατηγορία θα δώσει ακόμη την μάχη ώστε, μετά τον πληθωρισμό των τελευταίων χρόνων ,να αυξηθεί το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τέλος, για να μην κατηγορηθώ ότι λαϊκίζω, πιστεύω ότι αυτή η κατηγορία θα προσπαθήσει ώστε τα επιδόματα ανεργίας να μην αυξάνονται αναλογικά με τον κατώτατο μισθό και να δημιουργούνται έτσι “επαγγελματίες” άνεργοι.

Ναι, έχουμε τον κατάλληλο συνδυασμό με βάση τα παραπάνω λίγα παραδείγματα ώστε στο τέλος η ΝΔ να καταφέρει έως τις επόμενες βουλευτικές εκλογές να επαναπατρίσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του 23 που απείχαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ