Συνάντηση υφυπουργού Γ. Κεφαλογιάννη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στ.Αγγελούδη

Τη «θετική διάθεση» να παραχωρηθούν στον δήμο Θεσσαλονίκης εκτάσεις που εποπτεύονται από το Ταμείο Εθνικής ‘Αμυνας και να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των πολιτών, εξέφρασε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

Ο δήμαρχος έθεσε στον υφυπουργό δύο ανοιχτά «μέτωπα», το ενδεχόμενο παραχώρησης προς τον δήμο του πάρκου των 16 στρεμμάτων που είναι μπροστά από το Γ’ Σώμα Στρατού και την παραχώρηση της έκτασης των 12 στρεμμάτων της «Αγίας Φωτεινής», με αφορμή την ανάπλαση της ΔΕΘ, ώστε να μετατραπεί σε χώρος πρασίνου.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ.Κεφαλογιάννης υπογράμμισε πως «και για τα δύο ζητήματα που μου έθεσε ο δήμαρχος είμαστε προς μια κατεύθυνση επίλυσης και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι λεπτομέρειες ώστε τα αιτήματα που είναι εύλογα και τεκμηριωμένα να μπορούν να έχουν μια θετική έκβαση».

Ειδικότερα, ανέφερε πως για την έκταση μπροστά από το Γ’ Σώμα Στρατού θα ανανεωθεί το χρησιδάνειο προς τον δήμο και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τη χρονική διάρκεια και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Όσο για το χώρο της «Αγίας Φωτεινής» και τα ΣΟΑ (Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών), ο κ.Κεφαλογιάννης είπε πως έχουν «ξεκινήσει διαδικασίες προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση μπροστά από το χώρο της ΔΕΘ. Είναι οικήματα που κατοικούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και υπάρχει μια καλή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών ώστε στο μεσοδιάστημα να βρεθεί μια λύση γι αυτές τις οικογένειες, μέσω της επιδότησης ενοικίου, όπως και ένα κονδύλι για να κατασκευαστούν νέα ΣΟΑ που θα μπορούν να μεταφερθούν τα αντίστοιχα στελέχη».

Ο κ.Αγγελούδης εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας πως ο υφυπουργός «ήταν ενήμερος και με διάθεση και ετοιμότητα για ανακοινώσεις. Όταν υπάρχει τεκμηριωμένη, οργανωμένη συζήτηση και διεκδίκηση και από την άλλη ευήκοα ώτα βρίσκονται λύσεις».

Μετά το πέρας των δηλώσεων αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ του υφυπουργού και του δημάρχου, με τον κ.Κεφαλογιάννη να ευχαριστεί τον κ.Αγγελούδη για τη διαχρονική, όπως είπε, φιλία και την εξαιρετική συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ