«Celebrity Infinity» και «Norwegian Getaway» έριξαν άγκυρα στα νερά του Θερμαϊκού

Σε περισσότερους από 6.000 ανέρχονται οι επιβάτες των δύο κρουαζιερόπλοιων που «έδεσαν» σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης -στην πλειονότητά τους Αμερικανοί και Καναδοί, αλλά και Βρετανοί και άλλοι Ευρωπαίοι. Με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, οι περισσότεροι ξεχύθηκαν στην ηλιόλουστη πόλη, επιλέγοντας το τετράωρο city tour, με επισκέψεις στα πιο σημαντικά αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα, ενώ κάποιοι προτίμησαν να επισκεφθούν τη Βεργίνα Ημαθίας και το Δίον Πιερίας.

Το τρέχον έτος εξελίσσεται ιδιαίτερα δυναμικά για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το 2024 είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει χρονιά ορόσημο, όπως επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στέλεχος του «Κοσμάτος», που πρακτορεύει πολλά από τα κρουαζιερόπλοια που πλέοντας στα νερά του Θερμαϊκού ρίχνουν τελικά άγκυρα στο λιμάνι της πόλης.

Από νωρίς το πρωί «έδεσαν» τα «Celebrity Infinity» και «Norwegian Getaway»

Μία ώρα νωρίτερα έναντι της προγραμματισμένης του άφιξης, έφτασε στις 07:00, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από το Κουσάντασι της Τουρκίας το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Ιnfinity», μεταφέροντας 2.500 επιβάτες και 1.000 άτομα πλήρωμα. Θα αναχωρήσει στις 19.30, με επόμενό του προορισμό την Καβάλα.

Το «Celebrity Infinity», οι επιβάτες του οποίου εξυπηρετήθηκαν από τον επιβατικό σταθμό «Μακεδονία», έριξε άγκυρα για 13η φορά σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και είναι το κρουαζιερόπλοιο που έκανε φέτος «ποδαρικό» στην πόλη, στις 3 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ (26/6), το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφθεί την πόλη συνολικά 21 φορές φέτος- για τελευταία φορά την 1η Νοεμβρίου 2024, προερχόμενο από Καβάλα και με επόμενο σταθμό το Ναύπλιο.

Το «Celebrity Infinity» ανήκει στον στόλο της Celebrity Cruises, έχει μήκος 294μ., πλάτος 32,2μ. και ναυπηγήθηκε το 2001, ενώ διαθέτει πολυτελείς καμπίνες και σουίτες και -μεταξύ άλλων- εστιατόρια με μενού από διεθνείς κουζίνες, spa, club, wine bar, γυμναστήρια, αίθουσες πάρτι και χορών, πισίνες, κέντρο αισθητικής, καταστήματα αγορών και γκαλερί τέχνης.

Το «Norwegian Getaway», το μεγαλύτερο σε μήκος και χωρητικότητα επιβατών πλοίο που υποδέχτηκε μέχρι σήμερα ο λιμένας Θεσσαλονίκης, «έδεσε» έξω από τον νέο Σταθμό Κρουαζιέρας «Μέγας Αλέξανδρος», στις 09.30 το πρωί, προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 18.30 με επόμενό του σταθμό το Κουσάντασι της Τουρκίας. Το «Norwegian Getaway» της εταιρείας Norwegian Cruise Line, έχει μήκος 326 μ., πλάτος 52 μ., κατασκευάστηκε το 2014 και ανακαινίστηκε το 2020, ενώ στο συγκεκριμένο του ταξίδι μεταφέρει 4.500 επιβάτες και 1.500 άτομα πλήρωμα, σύμφωα με το στέλεχος του «Κοσμάτος».

Βάσει του αναρτημένου προγράμματος στην ιστοσελίδα του ΟΛΘ ΑΕ (26/6), το «Norwegian Getaway» θα επισκεφθεί την πόλη της Θεσσαλονίκης άλλες τέσσερις φορές φέτος, ήτοι στις 5/7 στις 8 το πρωί από Πειραιά και με ώρα αναχώρησης στις 16.00 για Σμύρνη, όπως και την 20/9 που θα εκτελέσει το ίδιο ακριβώς δρομολόγιο και στις ημερομηνίες 2/9 και 11/9, που αναμένεται να δέσει στις 9.15 το πρωί από Πειραιά και με επόμενο σταθμό την Κωνσταντινούπολη, αποπλέοντας από τα νερά του Θερμαϊκού στις 16.00.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβεβαιωμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη για φέτος ανέρχονται σε 82, με την τελευταία την 1η Δεκεμβρίου -περισσότερες κατά 14 έναντι του 2023 που ήταν 68, όταν το 2022 ανέρχονταν σε 61 και το 2021 σε 17.

Στις επόμενες προγραμματισμένες αφίξεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συγκαταλέγονται, στις 29 Ιουνίου το κρουαζιερόπλοιο «MSC EXPLORA I», που αναμένεται στις 08:00 το πρωί από τον Βόλο και με ώρα αναχώρησης στις 20.00 για την Καβάλα. Την Κυριακή 30/6 αναμένεται στο λιμάνι της πόλης το Celestyal Journey στις 10.30 το πρωί προερχόμενο από τον Πειραιά και με επόμενό του σταθμό το Κουσάντασι της Τουρκίας, προορισμό για τον οποίο θα αποπλεύσει στις 18.00.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ