Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στη Συνεδρίαση της Κ.Ο.

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που οι πολίτες ανέθεσαν την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Πριν από ένα χρόνο ανανέωσαν την εντολή τους με ακόμη ευρύτερη πλειοψηφία. Έχουμε τώρα τρία χρόνια μπροστά μας να ανταποκριθούμε στο λόγο που δώσαμε. Τρία χρόνια δουλειάς με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και στόχους.

Στα χρόνια που πέρασαν, αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα στην οικονομία, αλλά και πρωτόγνωρες εξωγενείς κρίσεις. Μεταναστευτικό, τουρκικές προκλήσεις, πανδημία, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια.

Καταφέραμε παρ’ όλα αυτά να πάμε την Πατρίδα μας σε άλλη πίστα. Η Ελλάδα είναι σήμερα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά. Έχει λιγότερους φόρους, καλύτερους μισθούς, περισσότερες δουλειές. Έχει υπηρεσίες που παρέχονται ηλεκτρονικά, συντάξεις που βγαίνουν άμεσα. Έχει πετύχει σημαντικές βελτιώσεις παντού. Και όλα αυτά δεν πρέπει να υποτιμώνται από κανένα. Γιατί τίποτα από αυτά δεν ήταν δεδομένο.

Οι πολίτες όμως απαιτούν να γίνουν ακόμη περισσότερα, ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο τολμηρά. Το απαίτησαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Και το απαίτησαν από εμάς. Σε εμάς προσβλέπουν. Από εμάς περιμένουν. Σε εμάς εναποθέτουν τις ελπίδες τους.

Έχουμε λοιπόν τρία χρόνια σκληρής και συστηματικής δουλειάς. Τρία χρόνια για την καθημερινότητα του πολίτη. Τρία χρόνια συνέπειας και στοχοπροσήλωσης. Σε διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία.

Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα, δώσαμε -τόσο σε Επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια- κοινοβουλευτικές μάχες για μεταρρυθμίσεις που υλοποιούν το πρόγραμμά μας. Που πάνε την Πατρίδα μας πιο ψηλά. Που δίνουν λύσεις σε παθογένειες του κράτους και προβλήματα του πολίτη. Το ίδιο θα συνεχίσουμε, με συνέπεια και υπευθυνότητα. Είναι υποχρέωσή μας στους πολίτες.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Επίκεντρο των δράσεών μας είναι οι πολίτες. Είναι -όπως επίμονα τονίζει ο Πρόεδρός μας- η καθημερινότητά τους. Είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας. Είναι  οι πολιτικές που βελτιώνουν τα εισοδήματα και δημιουργούν νέες δουλειές. Είναι η υγεία, η ασφάλεια, η παιδεία. το στεγαστικό, η καλύτερη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Είναι οι πολιτικές που αποδεικνύουν τον  κοινωνικό και τον πατριωτικό χαρακτήρα της Παράταξης. Που θωρακίζουν τα σύνορα, ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, αναβαθμίζουν τη θέση της χώρας.

Είμαστε εδώ, όλοι μαζί, για να πάμε την Ελλάδα με οδηγό τον Πρόεδρο μας και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πιο ψηλά, πιο μπροστά, πιο γρήγορα. Με σκληρή δουλειά, με ανοιχτά τ΄αυτιά στη φωνή του πολίτη, με σεμνότητα και ταπεινότητα μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για τη στενή συνεργασία. Γιατί με τη φωνή μας, τη συμμετοχή μας και τις παρεμβάσεις μας δεν ενισχύουμε απλά τη Νέα Δημοκρατία. Δίνουμε ανάσες στην κοινωνία, προτείνουμε λύσεις για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του τόπου. Και τελικά, συμβάλλουμε ενεργά και αποτελεσματικά στην προσπάθεια για την ευημερία των Ελλήνων.

Σας ευχαριστώ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ