Αύξηση ακατάσχετου τραπεζικού λογισμού/αποσύνδεση αύξησης επιδόματος ανεργίας από αύξηση του κατωτάτου μισθου – Επικαιρες ερωτήσεις

Σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτου Σιμόπουλου απάντησε σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα:

α. Ερωτήθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αν προτίθεται να προχωρήσει, λόγω του σημαντικού πληθωρισμού, σε αύξηση του ακατάσχετου ποσού από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που σήμερα είναι 1250 ευρώ, τουλάχιστον για τις κατασχέσεις από τις τράπεζες. Η αύξηση τόνισε θα διατηρήσει ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες πληττόμενα νοικοκυριά. Ειδικά για τον διαχωρισμό κατασχέσεων μεταξύ δημοσίου και τραπεζών ο βουλευτής σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν αυτός είναι τεχνικά εφικτός.

β. Ερωτήθηκε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, αν προτίθεται να αποσυνδέσει την αύξηση του επιδόματος ανεργίας από την αύξηση του κατώτατου μισθού και αν εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν. 4921/2022, ώστε να διαγράφονται από τα μητρώα ανεργίας όσοι άνεργοι (επαγγελματίες ανέργους τους αποκάλεσε ο βουλευτής), δε συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους.

Στην πρώτη ερώτηση απάντησε ο υφυπουργός Χρήστος Δήμας αναφέροντας διεξοδικά την πραγματικά ευέλικτη διαδικασία που ακολουθείται σήμερα σε κατασχέσεις λογαριασμών από το δημόσιο και στην ανάγκη να μην μειωθούν τα δημόσια έσοδα.

Στη δεύτερη απάντησε η ίδια υπουργός επισημαίνοντας ότι το υπουργείο εξετάζει με βάση στοιχεία της Δ.Υ.Π.Α και μίας σχετικής μελέτης του Ο.Ο.Σ.Α να εξορθολογήσει το πλαίσιο του επιδόματος ανεργίας παίρνοντας υπόψη τον προηγούμενο εργασιακό και ασφαλιστικό βίο του ανέργου.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ