Ακόμη παραπάνω για τη βελτίωση της καθημερινότητας

Του Σταύρου Καλαφατη*

Δεν υπάρχει καμιά απολύτως αμφιβολία: Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ελλάδα άλλαξε σελίδα. Έγινε πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά. Ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και κατέστησε απόρθητα τα σύνορά της. Πέτυχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, επενδύσεων, εξαγωγών. Μείωσε σχεδόν στο μισό την ανεργία. Στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Βελτιώθηκαν οι υπηρεσίες του κράτους.

Δυστυχώς, ωστόσο, εδώ και καιρό εξακολουθεί να ροκανίζει τα εισοδήματα -ιδίως των πιο αδύναμων- η ακρίβεια. Εξακολουθούν να υπάρχουν -πάντοτε θα υπάρχουν- περιθώρια βελτίωσης της καθημερινότητας. Και για αυτό προωθούνται διαρκώς δράσεις, πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις που αφορούν κάθε πολίτη. Για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, την τόνωση της ασφάλειας, την περαιτέρω ενίσχυση της απασχόλησης, τις μεταφορές. Αυτός είναι τώρα ο στόχος της Κυβέρνησης. Αυτή είναι η οδηγία και η προτεραιότητα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Και -όπως ο ίδιος τόνισε- αναπτύσσεται πιο εντατική προσπάθεια, ακόμη πιο σκληρή δουλειά.

Όλοι μαζί -ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας- συνεχίζουμε αποφασιστικά στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη, βελτιώνουν τη λειτουργία του κράτους, ανεβάζουν τα εισοδήματα, τονώνουν την κοινωνική συνοχή. Στο δρόμο που πάει την Πατρίδα μας πιο ψηλά, πιο γρήγορα, πιο μπροστά. Στο δρόμο που πάει κάθε πολίτη σε μια καλύτερη μέρα.

*Γεν. Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ