Στ. Καλαφάτης: «Οι πολιτικοί δεν είναι πολίτες πολυτελείας. Ανοίκειες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές»

«Μόλις έγινε γνωστό το επεισόδιο Αυγενάκη υπήρξε άμεση αντίδραση με ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Οι  πολιτικοί δεν είναι πολίτες πολυτελείας. Και δεν γίνονται ανεκτές ανάρμοστες και ανοίκειες συμπεριφορές. Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κίνησε άμεσα τις διαδικασίες. Υπήρξε ακαριαία αντίδραση και ολοκληρώθηκε μέχρι το μεσημέρι», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου.

 

Και πρόσθεσε: «Τα ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς για τους Βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του ίδιου του Πρωθυπουργού. Με τη διαγραφή ενός πρώην υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για απαξιωτική και ανάρμοστη συμπεριφορά, δείχνει και το πως αντιλαμβανόμαστε εμείς στη Νέα Δημοκρατία ζητήματα ηθικής συμπεριφοράς. Κάτι το οποίο μας διαφοροποιεί από το πως αντιλαμβάνονται τα ζητήματα ηθικής, πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς άλλα κόμματα και τα στελέχη τους. Ο Πρωθυπουργός έχει επισημάνει πολλές φορές ότι δεν θα δεχθεί συμπεριφορές αλαζονικές. Τώρα, έρχεται για μια ακόμη φορά να δείξει στην πράξη ότι το εννοεί. Οι εξηγήσεις δόθηκαν και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη καταστατική διαδικασία σε ελάχιστο χρόνο.  Το καθήκον και η αποστολή μου ως Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν να καταγράψω τα περιστατικά  όπως τα εξήγησε ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης. Μέχρι εκεί».

 

Μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι1 90,4 και στους δημοσιογράφους Βελίκα Καραβάλτσιου και Γιώργο Σαραντάκο, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Μέσα σε λίγες ώρες και τηρώντας όλες τις καταστατικές διαδικασίες, δόθηκαν εξηγήσεις και επελέγη ουσιαστικά η αυστηρότερη των ποινών που είναι η διαγραφή του κ. Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και αυτό δείχνει ότι σε τέτοια ζητήματα συμπεριφοράς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είμαστε άτεγκτοι. Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας. Οι πολιτικοί πρέπει να είμαστε γειωμένοι. Όσοι έχουμε κάποια πολιτική ευθύνη θα πρέπει να είμαστε τρεις φορές πιο ταπεινοί, πιο σεμνοί Να είμαστε ένα με τον κάθε πολίτη στοχοπροσηλωμένοι στην επίλυση των προβλημάτων του. Και αυτό είναι και το μήνυμα που εξέπεμψε και ο Πρωθυπουργός ο οποίος αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί αλαζονικές, ανάρμοστες και ανοίκειες συμπεριφορές από πολιτικά στελέχη ανεξαρτήτως της πορείας τους, της ιστορίας τους».

 

Μιλώντας αργότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98,9 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι: «Το γεγονός ότι επελέγη από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προταθεί η ανωτέρα των πειθαρχικών κυρώσεων που προβλέπεται από το καταστατικό μας δείχνει την βούλησή του. Στη Νέα Δημοκρατία δεν γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές. Το μήνυμα αυτό είναι καθαρό. Ο στόχος μας είναι να δουλεύουμε πολύ. Να παράγουμε αποτελέσματα, να υλοποιούμε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και να μην δίνουμε κανένα δικαίωμα με τη συμπεριφορά μας».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ