Ο κ. Μητσοτάκης δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει για το φορολογικό χαράτσι των επαγγελματιών και επιστημόνων

famelos

«Δεν σταματάμε τις παρεμβάσεις μας για τα θέματα της κοινωνίας και της οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παρότι είχε να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών, κατέθεσε την ίδια περίοδο δύο προτάσεις νόμου στη Βουλή, μία για την ακρίβεια και μία για το φορολογικό. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μη συζητηθούν. Με πολλούς τρόπους η κυβέρνηση αποφεύγει αυτές οι προτάσεις νόμου να γίνουν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, ενώ είναι τα θέματα που απασχολούν έντονα τους πολίτες. Η κυβέρνηση κρύβει τις πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης και είναι δική μας δουλειά είναι να τις προβάλουμε προς τα έξω. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν αν τελικά έχει δίκιο η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση. Πρέπει να σημειώσω ότι ο κ. Μητσοτάκης «κρύβεται» από τη Βουλή, ενώ του ζητήσαμε εδώ και 2 εβδομάδες να έρθει να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για το φορολογικό χαράτσι που επιβάλλει στους επαγγελματίες, σε αντίθεση με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Αυτό πρέπει να μαθευτεί», τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτική Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε «Έγινε μια συνθετική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Υπήρξαν πολλές παρατηρήσεις για την ανάγκη να βελτιώσουμε αρκετά δικά μας ελλείμματα. Έγινε μία καλή αξιολόγηση και για τις Ευρωεκλογές και συνολικά για την Ευρώπη, γιατί βλέπετε τι γίνεται στη Γαλλία. Δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα στην Ευρώπη. Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας χρεοκοπίας και πολιτικής και οικονομικής. Κι αυτό αναδείχθηκε ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Για να είμαστε ειλικρινείς, στις ευρωεκλογές η κοινωνία μας έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Το ότι κατοχυρώσαμε τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά δεν υπήρξε το μήνυμα της ανατροπής της Κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη είναι το συμπέρασμα που μας οδηγεί στην ανάγκη να βελτιωθούμε».

Συνέχισε δε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Συζητήσαμε περισσότερο για τα ζητήματα της δικής μας λειτουργίας, τι πρέπει να βελτιωθεί και αυτό έχει να κάνει με τη λειτουργία του κόμματος, δηλαδή πως θα έχουμε μια πιο αποτελεσματική και ποιοτική δουλειά. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε πάρα πολλά πεδία και πρώτα από όλα στη συλλογική λειτουργία και στην οργανωτική μας δουλειά. Συζητήσαμε και για τα θέματα της προβολής της προσωπικής ζωής του προέδρου. Να ξεκαθαρίσουμε ότι κανείς μας δεν αμφισβητεί ότι η διαφάνεια είναι η καλύτερη πολιτική επιλογή. Πρέπει να λες όλα στην κοινωνία. Είναι όμως πρόβλημα το πως εκμεταλλεύονται κάποια στοιχεία της προσωπικής σου ζωής οι πολιτικοί σου αντίπαλοι. Άρα πρέπει να είμαστε κι εμείς περισσότερο συνετοί».

«Η θέση και ο ρόλος του Στέφανου Κασσελάκη δεν αμφισβητήθηκε, ούτε χθες στη συνεδρίαση, ούτε τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχουν θέματα κριτικής τα οποία τα κατανοώ απολύτως, όπως η καθυστέρηση των Οργάνων. Έπρεπε να έχουμε συνεδριάσει πιο γρήγορα. Η ουσία είναι όμως ότι η συζήτηση έγινε χθες και το Σάββατο η συζήτηση θα γίνει στην Κεντρική Επιτροπή. Κι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να δούμε, αν μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για την ποιότητα και συχνότητα των συνεδριάσεων».

«Εγώ δε λέω ότι όλα λειτούργησαν καλά στην προεκλογική περίοδο γιατί κατανοώ ότι το αποτέλεσμα αυτό που δεν έδωσε από τη μία το μήνυμα της πολιτικής ανατροπής αλλά από την άλλη μας κράτησε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλεται και στις δικές μας αδυναμίες. Δεν οφείλεται μόνο σε εξωγενείς λόγους. Άρα πρέπει να διορθώσουμε τα δικά μας προβλήματα που έχουν να κάνουν με το αν έγιναν γνωστές στους πολίτες οι προτάσεις μας, όπως για παράδειγμα για το φορολογικό και την ακρίβεια».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε ότι «Υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή και στην Βρετανία και πρέπει να εξάγουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Οφείλουμε να αντιληφθούμε τα αδιέξοδα που πολλές φορές δημιουργούν οι συντηρητικές πολιτικές, γιατί η ήττα των συντηρητικών ήταν πολύ μεγάλη. Και νομίζω ότι το αδιέξοδο στην κοινωνία της Βρετανίας συνδυάζεται με το Brexit».

Ερωτηθείς αν Αλέξης Τσίπρας έχει υπονομεύσει τον Στέφανο Κασσελάκη ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην ατζέντα. Δεν έχω εισπράξει κάτι τέτοιο».

«Επιλέγω αυτό το χρόνο που βρίσκομαι στη θέση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να προβάλω ένα δρόμο σύνθεσης και σύνεσης. Γιατί αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι αν εμείς ως πολιτικά πρόσωπα, που λειτουργούμε πολλές φορές και ως πρότυπα, δεν αναμεταδίδουμε στην κοινωνία ότι υπάρχουν οι δυνατότητες η πολιτική να βοηθήσει τη ζωή μας, τότε θα φτάσουμε σε απαξίωση της πολιτικής, που οδηγεί σε τεράστια αποχή. Γιατί υπάρχει θέμα αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα σήμερα. Και το μείζον ζήτημα των ευρωεκλογών ήταν ότι ο πολίτης αρχίζει και αισθάνεται απομονωμένος και από την πολιτική και από τη δυνατότητα προόδου του, δηλαδή την προκοπή του».

«Όσο δε για τις συζητήσεις σχετικά με το θέμα των «μαύρων ταμείων» και ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι εμείς στις δημόσιες τοποθετήσεις μας έχουμε πει ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάει σε κανέναν και ότι δεν τον κρατάει κανείς. Αυτό δεν αμφισβητείται», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Κακώς η συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές εισήλθε στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Τη συζήτηση για κάποια λάθη μας, που θα μπορούσαν να διορθωθούν, θα μπορούσαμε να τη διαχειριστούμε προς όφελος της κοινωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι τα πολύ μεγάλα προβλήματα τα αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία, με διαφωνίες και των πρώην προέδρων της, αλλά και η εκκρεμότητα εκλογής προέδρου που έχει το ΠΑΣΟΚ».

«Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι να λειτουργήσουμε περισσότερο ως κόμμα και να βοηθήσουμε την κοινωνία. Γιατί το μεγάλο ζήτημα που έχει «κρυφτεί» αυτή την περίοδο είναι η τεράστια εσωτερική κόντρα που σοβεί στη ΝΔ. Δύο πρώην πρωθυπουργοί αμφισβήτησαν ανοιχτά τον κ.Μητσοτάκη, σε μια εκδήλωση που παρέστησαν οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ. Αν προσθέσουμε και το απαράδεκτο περιστατικό του κ.Αυγενάκη, που μετά από αυτό το ακραίο περιστατικό που όλοι καταδικάσαμε, παραμένει και βουλευτής και μέλος της ΝΔ, αντιλαμβανόμαστε ότι τα προβλήματα της ΝΔ αυξάνονται διαρκώς», κατέληξε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος τα συνέντευξης:

https://www.youtube.com/watch?v=lLIJhwJ_zHU


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ