Συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με τον Πρόεδρο του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. Θεόδωρο Καραπάντσιο

Για την τεχνογνωσία που μπορεί να παρέχει η ομάδα επιδημιολογίας λυμάτων του Α.Π.Θ., την οποία συντονίζει το Τμήμα Χημείας, στην παρακολούθηση της δημόσιας υγείας, μέσα από την καταγραφή της συγκέντρωσης παθογόνων οργανισμών στα λύματα, ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής Θεόδωρος Καραπάντσιος, τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, ο κ. Καραπάντσιος σημείωσε ότι η εμπειρία που έχει αποκτήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από την περίοδο του κορωνοϊού, μπορεί να αξιοποιηθεί στη μελέτη εποχιακών ή χρόνιων παθήσεων, καθώς και στην έρευνα για την ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά. Επίσης, αναφέρθηκε στην ερευνητική διαδικασία παρακολούθησης της ποιότητας των πόσιμων και επιφανειακών υδάτων στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ πρότεινε τη σύμπραξη ΥΜΑΘ, Α.Π.Θ. και φορέων της πόλης για τη δημιουργία συνεργασιών με χημικές βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας εστίασε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας του Υφυπουργείου με τα Πανεπιστήμια της Μακεδονίας και της Θράκης, που αποτελούν πόλους ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ