Στο Προεδρικό Μέγαρο η ΑΧΕΠΑ – Θερμή υποδοχή απο τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας – Τιμήθηκε η πρώτη Κυρία της Κύπρου

Φίλες και φίλοι, οι κήποι του Προεδρικού Μεγάρου αποδείχθηκαν μικροί για να χωρέσουν τα εκατοντάδες μέλη της ΑΧΕΠΑ, απ’ όλο τον κόσμο, που βρίσκονται στην Κύπρο για το 102ο Ανώτατο Συνέδριο της Ιστορικής οργάνωσης και τα οποία δεξιώθηκε χθες βράδυ, Τετάρτη 24/7/24, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς βραβεύθηκε η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη από τον Διεθνή Γυναικείο Οργανισμό της ΑΧΕΠΑ «Θυγατέρες της Πηνελόπης».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού καλοσωρισε τον Ύπατο Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ, κ. Σάββα Τσίβικο, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο και όλα τα μέλη του Οργανισμού, είπε πως «είναι μεγάλη τιμή να φιλοξενούμε για πρώτη φορά, εδώ στην Κύπρο, αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός για τον Ελληνισμό», υπογράμμισε ότι η ΑΧΕΠΑ αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του οράματος για επανένωση της Κύπρου, σημείωσε πως το 102ο Ανώτατο Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ, συμπίπτει με την τραγική και ζοφερή 50ή επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και τόνισε πως αυτό το θλιβερό ορόσημο μας καλεί να αναλογιστούμε τις απώλειες που υπέστη και τις θυσίες που ανέλαβε ο λαός της Κύπρου, και πως είναι επίσης μια στιγμή προβληματισμού, για το μέλλον μας, «είναι καιρός» είπε «να επανενωθεί το τελευταίο διαιρεμένο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ συμπατριώτης μας Σάββας Τσίβικος, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι Έλληνες της Διασποράς θα σταθούν δίπλα του, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν δύσκολες μέρες μπροστά μας, επί της Προεδρίας σας θα υπάρξουν ευκαιρίες για τελική επίλυση του Κυπριακού και είμαι σίγουρος ότι δεν θα αποδεχθείτε ποτέ λύση με τουρκικά στρατεύματα, επεμβατικά δικαιώματα και διαχωρισμούς».

Ο κ. Τσίβικος, ανακοίνωσε την απόφαση της ΑΧΕΠΑ να συνεισφέρει προς το πρόγραμμα βοήθειας προς φοιτητές του οποίου ηγείται η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη, το ποσό των 10.000 ευρώ ετησίως.

Η Έλενα Σαβιολάκη, Εκτελεστική Διευθυντρια του Διεθνούς Γυναικείου Οργανισμού Θυγατέρες της Πηνελόπης επέδωσε το βραβείο στην κ. Καρσερά Χριστοδουλίδη, εξηγώντας ότι το βραβείο απονέμεται σε γυναίκες που αποτελούν παράδειγμα αξιοπρέπειας, επιμονής, δημιουργικότητας και εμπνέουν και ενδυναμώνουν τις γυναίκες. Απευθυνόμενη προς την Πρώτη Κυρία, ανέφερε ότι «η ακλόνητη αποφασιστικότητα και η σκληρή δουλειά σας για τα επαγγελματικά σας επιτεύγματα ως ηγέτιδα ενσαρκώνουν αυτό το βραβείο».

Λαμβάνοντας το βραβείο «Daughters of Penelope», η κ. Καρσερά Χριστοδουλίδη δήλωσε ότι ήταν εξαιρετική τιμή που συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα 25 χιλιάδες μέλη των «Daughters of Penelope» από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ευρώπη. «Μια τόσο δυναμική ομάδα ισχυρών, ικανών γυναικών, είναι πάντα μια σημαντική πηγή έμπνευσης για μένα» είπε, ενώ αναφερόμενη στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης είπε ότι το 2023/2024 πέτυχε να βοηθήσει περίπου 800 φοιτητές για το πρώτο τους πτυχίο, να σπουδάσουν στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, που είναι σημαντικός αριθμός για την Κύπρο.

Τον Ύπατο Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ, κ. Σάββα Τσίβικο και την Εκτελεστική Διευθυντρια του Διεθνούς Γυναικείου Οργανισμού Θυγατέρες της Πηνελόπης, παρουσιάσε ο πρώην Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, συμπατριώτης μας Νίκος Καρακώστας, ενώ το πρόγραμμα της Εκδήλωσης συντόνιζε η λειτουργός τύπου και πληροφοριών, Αγγελική Νικολαΐδου.

Η ΑΧΕΠΑ από το 1922, έτος ίδρυσης της, προωθεί ακούραστα τις ελληνικές αξίες, την ελληνική γλώσσα, ταυτότητα και πολιτιστική κληρονομιά αλλά και οικουμενικές αρχές και ιδανικά, όπως ο ανθρωπισμός, η λογική, η επιδίωξη της γνώσης, οι τέχνες, το μέτρο και η αστική ευθύνη. Αξίζει να αναφερθεί ότι στα 102 χρόνια της ιστορίας της ΑΧΕΠΑ, αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που το Συνέδριο πραγματοποιείται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που φανερώνει τη σημασία της σχέσης της ΑΧΕΠΑ με την Κύπρο και τον δεσμό της οργάνωσης με τον Ελληνισμό.

 

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

https://www.facebook.com/671298420/videos/pcb.10161551689078421/466362542991093

Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου,  Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

https://www.facebook.com/671298420/videos/pcb.10161551689078421/487366430720623

Ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ,  Σάββας Τσίβικος.

https://www.facebook.com/share/v/t9iR9Dqfm93g1KBz/

Ο πρώην Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, συμπατριώτης μας Νίκος Καρακώστας και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Διεθνούς Γυναικείου Οργανισμού Θυγατέρες της Πηνελόπης, Έλενα Σαβιολάκη, η οποία επέδωσε το βραβείο στην Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

https://www.facebook.com/671298420/videos/pcb.10161551689078421/451366044393671

Πηγή : Facebook – Πέτρος Πετρίδης


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ