Για μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη

Φίλες και φίλοι 

Εδώ και 50 χρόνια σχεδόν η μισή Κύπρος παραμένει κάτω από τουρκική  στρατιωτική κατοχή. Μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή, ούτε από τον Ελληνισμό, ούτε από την Ευρώπη, ούτε από τον ΟΗΕ. Δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να παραμένει το μόνο διχοτομημένο ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει μια νέα πρωτοβουλία του Γ.Γ. και να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το μήνυμα αυτό επανέλαβα στη Λευκωσία, όπου είχα την τιμή -μαζί με συναδέλφους- να εκπροσωπήσω τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις μνήμης, για τη μαύρη επέτειο της εισβολής του Αττίλα.

Οι μνήμες γυρνούν τις μέρες αυτές  και στα χαράματα της 24ης Ιουλίου, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και αναλάμβανε την ευθύνη για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Μια εθνικά κρίσιμη αποστολή που χαρακτηρίστηκε νέο ελληνικό θαύμα, καθώς εδραίωσε τη δημοκρατία,  την εθνική ενότητα και την πολιτική ομαλότητα. Και οδήγησε τελικά  στην ένταξη της Πατρίδας μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Στα 50 αυτά χρόνια, οι Έλληνες κάναμε άλματα προόδου. Κάναμε όμως και λάθη. Παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς προκλήσεις των τελευταίων χρόνων, παρά τις δυσκολίες που εξακολουθούν να μας βαραίνουν, παρά τα προβλήματα της καθημερινότητας -της ακρίβειας, της υγείας, της ασφάλειας- η Πατρίδα μας γίνεται σήμερα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά. Αλλά και πιο συνεκτική κοινωνικά. Η οικονομία μας αναπτύσσεται δυναμικά. Η ανεργία μειώνεται. Τα εισοδήματα βελτιώνονται. Το κράτος ψηφιοποιείται και έρχεται πιο κοντά στον πολίτη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ενισχύονται και τα  σύνορά μας γίνονται απόρθητα. Η φωνή της Πατρίδας μας ακούγεται και μετριέται σοβαρά από εταίρους και συμμάχους.

Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εργαζόμαστε -όπως επίμονα τονίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- για την Ελλάδα που πάει πιο ψηλά, πιο γρήγορα. Μια Ελλάδα που αναπτύσσεται δυναμικά από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο και από τους Παξούς ως το Καστελλόριζο. Μια Ελλάδα πιο κοινωνική, πιο συνεκτική, πιο δίκαιη. Ισχυρή και περήφανη.
Σταύρος Καλαφάτης
Γεν. Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ