Ο κ.Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει στις νέες αποκαλύψεις περί κοινού κέντρου “νόμιμων” και παράνομων παρακολουθήσεων

Αποκαλυπτικά αλλά και ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του σημερινού ρεπορτάζ (26.7.2024) του inside story για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αποκαλύπτεται η ύπαρξη κοινού κέντρου “νόμιμων” και παράνομων παρακολουθήσεων που στηρίζεται στην διαπίστωση της ταύτισης τηλεφωνικών αριθμών, οι οποίοι αποτέλεσαν στόχους παρακολούθησης τόσο του παράνομου λογισμικού predator όσο και της ΕΥΠ.

Το ρεπορτάζ αναφέρει τις μεγάλες καθυστερήσεις και τα προσκόμματα στη διαδικασία διασταύρωσης της λίστας των παρακολουθούμενων με το παράνομο λογισμικό predator με τους παρακολουθούμενους από την ΕΥΠ, που έχει επισημάνει πολλές φορές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μας προβληματίζει και μας ανησυχεί ιδιαίτερα ότι σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες οι πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αποδίδουν την ταύτιση των αριθμών σε σύμπτωση και απορρίπτουν την ύπαρξη κοινού κέντρου παρακολουθήσεων. Θα περιμένουμε την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας διότι είναι ξεκάθαρο ότι μόνο σύμπτωση δεν ήταν.

Όπως, αντίστοιχα μας προβληματίζει ότι δεν αντλήθηκαν στοιχεία από τους παρόχους της κινητής τηλεφωνίας και ότι δεν διεξήχθη η αντίστοιχη έρευνα με τη συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), θέματα που αναδείξαμε και κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που άπτεται της πολιτικής ζωής του τόπου. Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επαναλαμβάνουμε ότι δε θα σταματήσουμε να ζητάμε την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών και την απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ