Παρίσι 2024: Βροχές και δολιοφθορές απειλούν την ιστορική Τελετή Έναρξης

Εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη βροχόπτωση στο Παρίσι, καθώς και δολιοφθορών στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας στη Γαλλία, πραγματοποιείται στις 20:30μμ, η Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρόκειται για ιστορική Τελετή Εναρξης, καθώς για πρώτη φορά στα Ολυμπιακά χρονικά, θα γίνει σε ανοιχτό χώρο και θα την παρακολουθήσουν από κοντά περίπου 300.000 θεατές, οι οποίοι θα βρίσκονται στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα.

Στο Παρίσι βρέχει διαρκώς από το πρωί και εάν αυτό συνεχιστεί έως το βράδυ, ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα στην τελετή έναρξης.

Στο μεταξύ,μιά σειρά από επεισόδια εντός και εκτός Γαλλίας, έρχονται να επιβαρύνουν κάπως την ανησυχία.

Δολιοφθορά υπέστη το γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να παραλύσει το δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας και να επηρεαστούν περίπου 800.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με την εταιρεία σιδηροδρόμων, οι δολιοφθορές έγιναν κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Η Δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, διαβεβαίωσε ότι η επίθεση κατά των σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας δεν θα έχει αντίκτυπο στην αποψινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

“Επρόκειτο”, είπε, “για πράξεις δολιοφθοράς, κάτι που είναι απαράδεκτο, αλλά δεν θα έχει αντίκτυπο στην τελετή, διότι δεν έχει επιπτώσεις στο δίκτυο μεταφορών της περιοχής Ιλ-ντε-Φρανς, αναφερόμενη στην μητροπολιτική περιοχή του Παρισιού.

Εξάλλου, στο γαλλο-ελβετικό αεροδρόμιο Βασιλείας-Μυλούζης, τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας οδήγησε στην εκκένωση του αεροδρομίου, το οποίο επαναλειτούργησε ύστερα από ελέγχους.

Από την άλλη, και η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου – Γαλλίας, μέσω Μάγχης, αντιμετωπίζει προβλήματα, λόγω σαμποτάζ στις γραμμές που εξυπηρετούν τους συρμούς υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΑΠΕ


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ