Άρθρο γνώμης του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργιάδη

Ανήμερα της Γενοκτονίας πέρσι βρεθήκαμε στην Μαλούντα στην Κύπρο στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ για να τιμήσουμε τους ήρωες αξιωματικούς και οπλίτες που έδωσαν την ζωή τους στην μάχη της απόκρουσης του Αττίλα τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974.

Αυτές τις ημέρες το Κατοχικό καθεστώς της Άγκυρας με τους παράνομους μηχανισμούς του στα Κατεχόμενα της Κύπρου ωρύεται και αφρίζει απειλώντας την πλατφόρμα του Νέτφλιξ για την προβολή της τηλεοπτικής σειράς “Φαμαγκούστα” που μεταφέρει στην οθόνη ένα ελάχιστο μέρος των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας που διέπραξε ο Γενοκτονικός Τουρκικός Στρατός έναντι αμάχων και αιχμαλώτων Ελλήνων της Κύπρου.

Η Τουρκία δεν αντέχει.

Ούτε μια τηλεοπτική σειρά που δεν είναι καν διεθνής παραγωγή του Χόλυγουντ.

Το συμπέρασμα είναι ότι παράλληλα με την εξασφάλιση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων η Ελλάδα πρέπει να παράξει σε συνεργασία με άλλες χώρες και εταιρείες παραγωγής ταινίες και σειρές για την Γενοκτονία,το Πογκρόμ στην Πόλη το 1955,την περίοδο του Κεφαλικού φόρου του 1942 εν μέσω Ναζιστικής Κατοχής.

Το παιχνίδι παίζεται δυνατά στις παγκόσμιες πλατφόρμες προβολής ταινιών και σειρών και ο Ελληνισμός της Ομογένειας έχει τους τρόπους.

Κεντρική καθοδήγηση και σχέδιο χρειάζεται.

Προσωπικά καταθέτω αυτή την πρόταση το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τις Οργανώσεις των Ομογενών μας κυρίως σε ΗΠΑ Καναδά Αυστραλία να καταστρώσουν αυτό το σχέδιο για την ανάσχεση του Τουρκικού Αναθεωρητισμού και με ειρηνικά μέσα.

Οι τουρκικές αντιδράσεις,μας δείχνουν τον δρόμο.

Η Τουρκία είναι ευάλωτη και νευρική.

Η Τουρκία πρέπει να εκτεθεί στο πανί παντού στον κόσμο ως δύναμη αστάθειας, Γενοκτονίας, σφαγών, προβοκάτσιας, επιθετικότητας, βουλιμίας αλλαγής συνόρων, καταστροφής πολιτιστικής κληρονομιάς, παγκόσμιο ζήτημα ασφάλειας.

Είναι πλέον ο καιρός η κοινωνία των πολιτών να μιλήσει με ανοιχτά χαρτιά στην Ελληνική Πολιτεία με σχέδιο και πρόταση.

Όλα είναι στο χέρι μας .

Τολμήστε!


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ