Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο στην 88η ΔΕΘ

Φίλες και φίλοι 

Στη Θεσσαλονίκη, στην 88η ΔΕΘ, χτυπά αυτές τις μέρες η καρδιά της οικονομίας, της ανάπτυξης και του επιχειρείν. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ομιλία και με τη συνέντευξή του, θα παρουσιάσει ξεκάθαρα τον ορίζοντα μπροστά μας. Την οικονομική και αναπτυξιακή πορεία του τόπου, τις μεταρρυθμίσεις και τα έργα που προωθούνται, τις βελτιώσεις στη λειτουργία του κράτους που βρίσκονται σε εξέλιξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Και βέβαια τη συνέχιση, αλλά και την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, που είναι πολλά και πολύ σοβαρά, κυρίως για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Τη στήριξη της οικογένειας και των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Τις πρωτοβουλίες απέναντι στο πρόβλημα στέγης, τη σύγκρουση με την ακρίβεια και την ενίσχυση των εισοδημάτων, την στήριξη του αγροτικού κόσμου. Την αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών υγείας, την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των συγκοινωνιών, τη συνέχιση στοχευμένων δράσεων για περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους και τις γειτονιές μας. Και βέβαια την ανάπτυξη δράσεων για την αντιμετώπιση των κρίσεων και την αξιοποίηση των ευκαιριών του αύριο, που είναι ήδη παρόν.

Ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα μια μείζονα κλιματική κρίση, μια καταλυτικής σημασίας τεχνολογική επανάσταση και μια συνακόλουθη πρόκληση: Την ανάγκη απάντησης σε όλα αυτά με ταχύτητα. Έχουμε μπροστά μας σοβαρές παρενέργειες της κλιματικής κρίσης, αλλά και πρωτόγνωρες ευκαιρίες της τεχνητής νοημοσύνης. Οφείλουμε να τρέξουμε, να προλάβουμε, να αποτρέψουμε τα αρνητικά και να αξιοποιήσουμε τα θετικά, να προσαρμοστούμε για όλα αυτά που έρχονται. Και αυτό κάνουμε. Όλοι μαζί: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τα μέλη της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

 

Σταύρος Καλαφάτης
Γεν. Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ