ΚΥΠΡΟΣ 50 χρόνια από την εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.

Εκδήλωση AHEPA Hellas

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την AHEPA Hellas και τελούσε υπό την αιγίδα του του Υπουργείου Εσωτερικών ( Τομέας Μακεδονίας Θράκης με θέμα « ΚΥΠΡΟΣ 50 χρόνια: Μια εκδήλωση μνήμης και ελπίδας – Χαρτογραφώντας το Μέλλον σε ένα Μεταβαλλόμενο Γεωπολιτικό Περιβάαλλον».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από τα τραγικά γεγονότα του 1974,της εισβολής και της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχης.
Η Κύπρος, ένα νησί με πλούσια ιστορία και πολιτισμική κληρονομιά, έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις και δοκιμασίες αλλά και έχει σταθερά προχωρήσει προς ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμηθέι ημνήμη των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, να αναδειχθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μεγαλόνησος σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό τοπίο, και να εξεταστουν οι προοπτικές ειρήνης και συνεργασίας για το μέλλον.

Τους καλεσμένους υποδέχθηκε και χαιρέτισε ο Υφυπουργός Κώστας Γκιουλέκας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ο οποίος τόνισε τους άρρηκτους δεσμούς Κύπρου και Ελλάδας τονίζοντας το ενιάιο και την ενότητα του Ελληνισμού και υπογράμμισε ότι ο χώρος που γίνεται η αποψινή εκδήλωση είναι ο χώρος που υπογράφτηκε η Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912

Ομιλητές, στην αποψινή εκδηλώση ήταν ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA,κος Σάββας Τσίβικος, ο Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, και ο Αντιστράτηγος ε.α., Δημόκριτος Ζερβάκης, τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας και Επίτιμος Διοικητής την 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και του Επιχειρησιακού Στρατηγείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χαιρετισμο απηύθυνε και ο Κυβερνήτ,ης της AHEPA Hellas, κος Χρήστος Καραπιπέρης.

Ο κ Γκιουλέκας τίμησε τον Ύπατο Πρόεδρο κ. Σαββα Τσίβικο και τον κ Χρήστο Καραπιπέρη για την εθνική προσφορά τους.

Την εκδήλωση συντονίσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θανάσης Χούπης.

 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ