Γίνε αυτό που αγαπάς στο Κολέγιο CDA!

Της Καρολίνας Κυπριανού, Διευθύντριας Κολεγίου CDA Πάφου

Το Κολέγιο CDA λειτουργεί εδώ και 48 χρόνια στην Κύπρο, με μια μεγάλη και σημαντική πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης και διαθέτει Παραρτήματα σε όλες τις πόλεις Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, έτσι μπορεί κάποιος να σπουδάσει στην πόλη του, δίπλα του! Προσφέρει συνολικά 44 αξιολογημένα Προγράμματα Σπουδών σε επίπεδο Πιστοποιητικού, Διπλώματος, Ανώτερου Διπλώματος, Πτυχίου και Μεταπτυχιακού, στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκησης Αστυνομίας, Διοίκησης Τουρισμού, Διαχείρισης του στρες και Ευεξίας στην Προαγωγή Υγείας, Βοηθού Φροντιστή Υγείας, Αισθητικής, Make up & Nails Artist, Κομμωτικής, Πληροφορικής και Γραμματειακών, δίνοντας τη σωστή επιλογή για επαγγελματική αποκατάσταση.

Να σημειώσουμε ότι έχει υποβληθεί προς αξιολόγηση κι ένα νέο πρόγραμμα σπουδών και αναμένεται να το προσφερθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πρόκειται για το Δίπλωμα Catering Art & Services το οποίο γίνεται σε συνεργασία με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, όπου οι φοιτητές θα κάνουν την πρακτική τους στην τραπεζοκομία και θα εργοδοτούνται. Μια πολύ καλή εξέλιξη και για τις δύο πλευρές αφού το CDA έρχεται να καταρτίσει προσωπικό και να καλυφθούν έτσι μεγάλες ανάγκες στον εν λόγω τομέα, μαζί και με την προσέλκυση και αλλοδαπών φοιτητών.

Η διαφορά με άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα είναι ότι στο CDA υπάρχει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο, κοντά στους φοιτητές και τις οικογένειες τους, με στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους για επαγγελματική αποκατάσταση. Ακόμα κάτι πολύ σημαντικό, δίδεται έμφαση στην πρακτική εξάσκηση, οι φοιτητές συμμετέχουν σε φοιτητικούς ομίλους, πηγαίνουν εκπαιδευτικές εκδρομές, εβδομάδα εργασίας , διοργανώνονται εκδηλώσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια και άλλες καινοτόμες δραστηριότητες σχετικές με τον τομέα σπουδών τους, οι οποίες τους βοηθούν να αναπτύξουν σε πρακτικό επίπεδο πια αυτά που διδάσκονται στη τάξη και στα εργαστήρια ενώ παράλληλα όλες αυτές οι δράσεις δίνουν ανάσα και επιμόρφωση στην τοπική κοινωνία.

Δίδεται η ευκαιρία συμμετοχής φοιτητών σε πληθώρα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέσω του Erasmus+ με μοναδικές εμπειρίες στη μαγεία της Ευρώπης. Παρέχονται ακόμα υπερσύγχρονα εργαστήρια Αισθητικής και Laser, Κομμωτικής, Ονυχοπλαστικής, Κοσμητολογίας, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και επιπρόσθετα αναβαθμισμένες Βιβλιοθήκες και συνεργασίες με εκατοντάδες ψηφιακές επιστημονικές πηγές, καθώς και ηλεκτρονική πλατφόρμα με ευέλικτες και αποτελεσματικές εκπαιδευτικές μεθόδους.

Οι επαγγελματικοί κλάδοι που προσφέρονται, έχουν πλήρη Επαγγελματική πιστοποίηση από τα επαγγελματικά σώματα ή συνδέσμους και τα επαγγελματικά δικαιώματα μπορεί να μεταφερθούν στις Ευρωπαϊκές χώρες για εργοδότηση με αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων (στην Ελλάδα μέσω του ΑΤΕΕΝ). Το Κολέγιο CDA σε συνεργασία με ένα μεγάλο δίκτυο επιχειρήσεων προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να σπουδάζουν και να δουλεύουν ταυτόχρονα, ξεκινώντας με επιτυχία την καριέρα τους και εμπλουτίζοντας το βιογραφικό τους. Επίσης όλοι οι απόφοιτοι μας γίνονται μέλη του Γραφείου Αποφοίτων μέσω του οποίου ενημερώνονται τακτικά για θέσεις εργασίας αλλά και συμμετοχή σε εξειδικευμένα σεμινάρια.

Σημαντικό κομμάτι για το Κολέγιο CDA είναι ο εθελοντισμός, καλεί τους φοιτητές να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις στηρίζοντας τον συνάνθρωπο. Σημαίνουσας σημασίας είναι και η βράβευση εταιρικού εθελοντισμού 2023 που έλαβε το Κολέγιο από το Παγκύπριο Συμβούλιο Εθελοντισμού τον περασμένο Δεκέμβριο σε Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο. Μια βράβευση που ανήκει στους Φοιτητές, στο Ακαδημαϊκό και Διοικητικό Προσωπικό του Κολεγίου CDA Παγκύπρια για τις πρωτοβουλίες, το χρόνο και τις εθελοντικές υπηρεσίες που προσφέρουν σε δεκάδες δράσεις ολόχρονα, στηρίζοντας έμπρακτα το συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Τα κριτήρια εισδοχής είναι το απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Πτυχίο για τα Μεταπτυχιακά. Σε περίπτωση προγράμματος με γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική, είναι αναγκαία η πιστοποίηση γνώσης αγγλικών. Τα δίδακτρα είναι πολύ προσιτά και προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εποχής (ενδεικτικά κυμαίνονται από 4200 μέχρι 5200 ευρώ το έτος ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών). Ακόμη υπάρχει ευελιξία πληρωμών με μηνιαίες δόσεις. Παράλληλα δίδονται υποτροφίες αλλά και περαιτέρω ειδικές μειώσεις στις περιπτώσεις όπου αποδεδειγμένα υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Ξεχωριστά πληρώνονται τα τέλη εγγραφής και τα βιβλία ή επαγγελματικά βαλιτσάκια εργαλείων ή αναλωσίμων όπου απαιτούνται. Οι φοιτητές μπορούν να διεκδικήσουν κρατική φοιτητική χορηγία κάθε χρόνο σύμφωνα με ειδικά κριτήρια που ορίζει το Υπ. Οικονομικών, η οποία ανέρχεται μέχρι και τα €3400 το έτος.

Με στόχο την περαιτέρω στήριξη της κοινωνίας το Κολέγιο CDA παραχωρεί σε Εξ Ελλάδος φοιτητές 20% έκπτωση στα δίδακτρα για όλα τα έτη σπουδών. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα και στις σελίδες στα ΜΚΔ του Κολεγίου καθώς και στο τηλέφωνο 00357 22661104.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ