Σε όνειρο ζώ…. Μη με ξυπνάτε….

Της Σοφίας Γερμανού

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της Θεσσαλονίκης. Ειδικά το 10ήμερο που  διαρκεί η Διεθνής Έκθεση όλα τα φώτα και οι προβολείς είναι στραμμένα στην πόλη της καρδιάς μας. Όσα έργα δεν υλοποιήθηκαν όλο τo προηγούμενο χρονικό διάστημα, σουλουπώνονται για να μη φαίνεται η ασχήμια τους, ή ολοκληρώνονται σε χρόνους  d.t για να είναι η πόλη λαμπερή, όπως αξίζει στη «νύμφη του Θερμαϊκού» και «συμπρωτεύουσα» της χώρας. γιατί η Θεσσαλονίκη μπορεί να τραγουδήθηκε ως «μεγάλη φτωχομάνα», αλλά είναι και «μία που στον κόσμο δεν υπάρχει άλλη».

Κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη βάζει τα καλά της και υποδέχεται τους υψηλούς της καλεσμένους. Τον Πρωθυπουργό της εκάστοτε κυβέρνησης που από το βήμα της ΔΕΘ ανακοινώνει τα οικονομικά μέτρα για την στρατηγική ανάπτυξης της χώρας και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, που δυστυχώς χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται και παρά τα όποια μέτρα ανακοινώνονται οι πολίτες και οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και ειδικά το πρώτο τριήμερο στο οποίο ο Πρωθυπουργός και σύσσωμη η κυβέρνηση βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη αποτελεί και την μεγάλη ευκαιρία για αντιπολιτευόμενα κόμματα, παρατάξεις, συνδικαλιστές και πολίτες να πραγματοποιήσουν πορείες διαμαρτυρίας και να απαιτήσουν καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες στην υγεία, τη στέγη, στο καλάθι της νοικοκυράς… μέχρι και οι αστυνομικοί βγαίνουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Και όλα αυτά σε ένα τριήμερο που η πόλη θα έπρεπε να γιορτάζει πραγματικά. Η αγορά να ήταν ανοικτή και όχι να κλείνει από φόβο για συγκρούσεις διαδηλωτών με τα όργανα της τάξης.

Είναι αλήθεια ότι όσοι γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε αυτή την πόλη, την αγαπάμε και γκρινιάζουμε συνεχώς γιατί διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς μόνο στα λόγια βρίσκεται στην καρδιά και το μυαλό της εκάστοτε εξουσίας. Λένε ότι την λατρεύουν και ανακοινώνουν ότι προγραμματίζουν έργα για την πόλη και την ανάπτυξη της. Τόσα πολλά έργα, που δεν προλαβαίνουμε να παρακολουθήσουμε πότε ανακοινώνονται και πότε ολοκληρώνεται η υλοποίηση τους.

Και οι Θεσσαλονικείς τα ακούνε, γελάνε και σφυρίζουν αδιάφορα.

Γιατί άραγε;

Μα είναι φυσικό αφού χόρτασαν από λόγια και διαπιστώνουν ότι ένα έργο που ανακοινώνεται σήμερα δεν ξέρει κανείς πότε θα ολοκληρωθεί. Μέγα παράδειγμα η κατασκευή του ΜΕΤΡΟ, η δήθεν ανάπλαση της ΔΕΘ και τόσα άλλα για τα οποία γράψαμε επανειλημμένως.

Γιορτή λοιπόν για τη Θεσσαλονίκη και δεν θα γκρινιάξω άλλο, αφού σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, οι Θεσσαλονικείς στις 30 Νοεμβρίου θα μπουν επιτέλους στο πιο σύγχρονο ΜΕΤΡΟ στην Ευρώπη, που θα δώσει όπως υποστηρίζουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ, μεγάλη ανάσα στις μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων, ενώ ο Περιφερειακός Οδικός Άξονας, γνωστός σε όλους μας ως Fly Over, προχωράει σύμφωνα με τον προγραμματισμό και θα παραδοθεί σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες τον Μάιο του 2027.

Ας κάνουν υπομονή λοιπόν οι πολίτες της «συμπρωτεύουσας» για λιγότερο από τρείς μήνες και θα ζήσουν το μέγα θαύμα! Εδώ έκαναν τόση υπομονή και άντεξαν για 25 χρόνια καθημερινής ταλαιπωρίας και κοροϊδίας, αφού στο παρελθόν κάποιος άλλος πρωθυπουργός, χωρίς αιδώ  έκανε και εγκαίνια σταθμού του ΜΕΤΡΟ.

 

Χαράς ευαγγέλια για τη Θεσσαλονίκη. Τώρα μπορεί να βάλει τα καλά της και οι πολίτες να ξεχυθούν στους δρόμους να γιορτάσουν το  ΜΕΓΑ ΓΕΓΟΝΟΣ! Η βασική γραμμή του ΜΕΤΡΟ, που είναι μόλις 9 χιλιομέτρων κι έκανε 25 χρόνια να παραδοθεί δεν συνδέει ούτε καν το αεροδρόμιο με την πόλη… Υπάρχουν βέβαια σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και σχέδια και μελέτες για τις επεκτάσεις του σε αεροδρόμιο, Καλαμαριά, Εύοσμο και Κορδελιό, Τούμπα και Χαριλάου….  

Έπεται συνέχεια λοιπόν. Η πόλη αλλάζει! Θα τρίβουμε τα μάτια μας και δε θα το πιστεύουμε. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να ονειρεύεται το μέλλον της ως πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Τόσες φορές που το ακούσαμε, το πιστέψαμε ακόμη κι εμείς…

Όλα λοιπόν είναι δρομολογημένα. Ακόμη και στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούνται μεγάλες αλλαγές. Με ΜΕΤΡΟ, με Flyover και με τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σίγουρα  η πόλη θα αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά και όλοι εμείς οι γκρινιάρηδες  δεν θα έχουμε λόγο και αφορμή για να γκρινιάζουμε.

Υπομονή λοιπόν και το 2030 που ΘΑ ολοκληρωθούν και τα 30 έργα που έχουν δρομολογηθεί ή βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, θα κάνουν την πόλη της καρδιάς μας αξιοζήλευτη και οι κάτοικοι της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων θα μας ζηλεύουν, γιατί θα ζούμε σε μια υπέροχη και φανταστική πόλη με τόσες ανέσεις, υπηρεσίες, θέσεις εργασίες και υψηλούς μισθούς …

Το είπε άλλωστε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  «Η εικόνα και η προοπτική της Θεσσαλονίκης αλλάζει….»

ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ…. ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ…


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ