Το Φεστιβάλ του Φθινοπώρου στην Ανατολική Ασία: Mid-Autumn Festival, Chuseok, Tsukimi

Οι χώρες της Ανατολικής Ασίας, όπως η Κίνα, η Κορέα και η Ιαπωνία, έχουν τις δικές τους εκδοχές του Φεστιβάλ του Φθινοπώρου, οι οποίες συνδέονται με την πανσέληνο και τη συγκομιδή της εποχής. Το Mid-Autumn Festival στην Κίνα, το Chuseok στην Κορέα και το Tsukimi στην Ιαπωνία είναι εορτές με βαθιές ρίζες στην παράδοση και τη φύση, όπου η θέαση του φεγγαριού είναι το κεντρικό στοιχείο των εορτασμών.

Mid-Autumn Festival (Κίνα)

Το Mid-Autumn Festival (中秋节, Zhōngqiū Jié) γιορτάζεται την 15η μέρα του 8ου σεληνιακού μήνα, όταν το φεγγάρι θεωρείται ότι είναι πιο λαμπερό και πιο στρογγυλό. Η γιορτή αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες στην Κίνα και συνδέεται με την ευγνωμοσύνη για τη συγκομιδή και την οικογενειακή ένωση. Παραδοσιακά, οι άνθρωποι φτιάχνουν και τρώνε mooncakes (γλυκά από ζύμη γεμιστά με διάφορα υλικά), και μαζεύονται για να θαυμάσουν το φεγγάρι.

Chuseok (Κορέα)

Το Chuseok (추석) είναι η κορεάτικη εκδοχή του φεστιβάλ της συγκομιδής και γιορτάζεται επίσης την 15η μέρα του 8ου σεληνιακού μήνα. Είναι μια από τις πιο σημαντικές γιορτές στην Κορέα και περιλαμβάνει επισκέψεις στους τάφους των προγόνων για να τους αποδοθούν τιμές (μια παράδοση γνωστή ως seongmyo) και προσφορές από τα προϊόντα της συγκομιδής. Οι οικογένειες προετοιμάζουν παραδοσιακά εδέσματα όπως τα songpyeon (μικρά ρύζι-κέικς γεμισμένα με φασόλια, κάστανα ή άλλες γεμίσεις), τα οποία φτιάχνουν όλοι μαζί ως οικογενειακή δραστηριότητα.

Tsukimi (Ιαπωνία)

Στην Ιαπωνία, η γιορτή της φεγγαροθεατρίας ονομάζεται Tsukimi (月見), που σημαίνει “θέαση του φεγγαριού”. Όπως και στις υπόλοιπες χώρες, το Tsukimi έχει τις ρίζες του στη συγκομιδή, αλλά εστιάζει περισσότερο στην απόλαυση του φεγγαριού. Οι Ιάπωνες προσφέρουν παραδοσιακά γλυκά ρυζιού, τα tsukimi dango, για να τιμήσουν το φεγγάρι, και διακοσμούν τα σπίτια με susuki (ασημένιο χορτάρι) ως σύμβολο της εποχής.

Πότε θα εορταστούν το 2024;

  • Mid-Autumn Festival (Κίνα): 17 Σεπτεμβρίου 2024
  • Chuseok (Κορέα): 16-18 Σεπτεμβρίου 2024
  • Tsukimi (Ιαπωνία): 17 Σεπτεμβρίου 2024

Οι εορτασμοί αυτοί προσφέρουν μια υπέροχη ευκαιρία να ανακαλύψετε τις παραδόσεις της Ανατολικής Ασίας και να συνδεθείτε με την ομορφιά της φύσης και του φεγγαριού.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ