Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου ξενάγηση στις Βίλλες της Θεσσαλονίκης

Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο μας οργανώνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου ξενάγηση στις Βίλλες της Θεσσαλονίκης με θέμα «Ταξίδι – ξενάγηση στο τέλος του 19ου αιώνα και στην αρχή του 20ου. Από τους Αλλατίνι στους Ντονμέδες Καπαντζήδες» με εισηγητή τον διακεκριμένο διπλωματούχο ξεναγό και μέλος του Σωματείου μας κύριο Κωνσταντίνο Σφήκα.*

Ώρα συνάντησης: 11:00

Τόπος συνάντησης: πλαϊνή είσοδος της Βίλλα Αλλατίνι (γραφεία Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) απέναντι από την Βίλλα Ζαρντινίδη

Διάρκεια ξενάγησης: 2 ώρες περίπου

Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει:
Βίλλα Αλλατίνι
Βίλλα Μορπούργκο -Ζαρντινίδη
Οικία Λιχόβνικ
Κάζα Μπιάνκα
Βίλλα Μορντώχ
Οικία Βιτάλι
Οικία Σιάγα
Οικία Μπουρλά
Σατώ Μον Μπονέρ
Οικία Καπαντζή ΜΙΕΤ

Σας προσκαλούμε με χαρά στην πρώτη φθινοπωρινή μας εκδήλωση για να ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο και να γνωρίσουμε τις Βίλλες των Εξοχών, διατηρητέα μνημεία στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, μοναδικά δείγματα της αρχιτεκτονικής του εκλεκτικισμού και της αστικής κληρονομιάς του τέλους του 19ου και των αρχών του 20 αιώνα, που διασώζουν την ανάμνηση από τη λάμψη της κοσμοπολίτικης Μπελ Επόκ της Θεσσαλονίκης.

*Ο Κωνσταντίνος Σφήκας γεννήθηκε στην Κατερίνη Πιερίας, σπούδασε Οικονομικά στο ΑΠΘ, δούλεψε ως τραπεζικός στην τράπεζα Μακεδονίας Θράκης, ασχολήθηκε με τη φωτογραφία έχοντας στο βιογραφικό του 22 εκθέσεις και πανελλήνια βραβεία. Χόρεψε και δίδαξε χορό για πολλά χρόνια. Αρθρογράφησε για πολλά χρόνια με ταξιδιωτικές στήλες σε περιοδικά. Είναι δημοσιογράφος της Fijet-Unesco. Άλλαξε πορεία το 1999, σπούδασε στη σχολή ξεναγών όπου και δίδαξε για χρόνια. Ξεναγεί σε όλη την Ελλάδα με πάθος για τη χώρα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη όπου δημιούργησε με την ομάδα των ξεναγών συναδέλφων του 33 θεματικές ξεναγήσεις.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ