Οδικός Χάρτης της χώρας με ορίζοντα το 2027

Του Σταύρου Καλαφάτη*

Βασικός στόχος της Κυβέρνησης -το υπογράμμισε  ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην 88η Δ.Ε.Θ.- είναι η σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς δείκτες ευημερίας. Είναι πρώτα απ΄όλα, η βελτίωση των μισθών και των συντάξεων, η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και η περαιτέρω συρρίκνωση της ανεργίας. Δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίες και είναι σπουδαίο που ισάριθμοι συμπολίτες μας απέκτησαν ένα κάποιο εισόδημα εκεί που δεν είχαν κανένα.

Μείζονος σημασίας είναι η συνέχιση των δράσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που εξακολουθεί να ροκανίζει τα εισοδήματα των ασθενέστερων. Αλλά και η εντατικοποίηση, η συμπλήρωση και επέκταση των δράσεων και των προγραμμάτων για το στεγαστικό πρόβλημα. Έγιναν σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση αυτή και σχεδιάζονται ακόμη περισσότερα. Είναι ακόμη η εντατική προσπάθεια για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που συνεχίζεται με αναβάθμιση των υποδομών στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, κάλυψη των κενών προσωπικού, κίνητρα για άγονες περιοχές. Είναι ακόμη η περισσότερη ασφάλεια στις γειτονιές μας, στους χώρους της δουλειάς, στους δρόμους. Η πάταξη της μικρο-εγκληματικότητας και της νεανικής παραβατικότητας. Αλλά και η τόνωση της οδικής ασφάλειας, με αναμόρφωση του Κ.Ο.Κ. και νέα και τολμηρά μέτρα. Και βέβαια καλύτερες συγκοινωνίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Για τους Θεσσαλονικείς είναι σημαντικό που μπαίνουμε στις 30 Νοεμβρίου στο Μετρό, το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη, που θα δώσει ανάσα στις μετακινήσεις μας και θα συμβάλει στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του αστικού ιστού. Παραδίδεται, σε τρεις μήνες η βασική γραμμή και ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο, το δεύτερο εξάμηνο του 2025, η επέκταση προς Καλαμαριά. Ακολουθούν επεκτάσεις προς Εύοσμο και Κορδελιό και προς Τούμπα και Χαριλάου. Προχωρά ταυτόχρονα η κατασκευή του FlyOver ώστε να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2027 συμβάλλοντας μαζί με το Μετρό στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης, ενώ με τα νέα και σύγχρονα λεωφορεία θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι συνθήκες μετακίνησης. Είναι ακόμη σε εξέλιξη πάνω από 30 έργα για τη νέα Θεσσαλονίκη του 2030. Ό,τι σχεδιάσαμε -και είμαι περήφανος που συνέβαλα- βρίσκεται στην τροχιά που χαράξαμε. Ό,τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ