Θ. Καράογλου από το Μαυροβούνιο: «ο Τουρισμός ως αφετηρία συνεργασίας και οικονομικής ανάπτυξης των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης»

Για τα ευεργετικά οφέλη του τουρισμού στις εθνικές οικονομίες των βαλκανικών χωρών μίλησε εκτενώς ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, παίρνοντας το λόγο στις εργασίες του 2ου Διακοινοβουλευτικού Φόρουμ των Αντιπροσωπειών της Ν.Α. Ευρώπης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, που ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

Στις τοποθετήσεις του για την ενίσχυση του τουριστικού τομέα, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, με την ιδιότητα του μέλους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, αναφέρθηκε στις στέρεες βάσεις που θέτει ο τουρισμός για την ανάπτυξη μιας ουσιαστικής, γόνιμης και εποικοδομητικής συνεργασίας σε περιφερειακό επίπεδο, με αμοιβαίο όφελος, για τους λαούς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ακόμα έκανε ειδική αναφορά στην πληθώρα ιστορικών, αρχιτεκτονικών και θρησκευτικών μνημείων, ιδιαίτερης ομορφιάς και πολιτιστικής αξίας που υπάρχουν στα Βαλκάνια, επισημαίνοντας ότι οι χώρες μέλη του ΟΑΣΕ πρέπει να υιοθετήσουν μια ολιστική προσέγγιση στο πεδίο του τουρισμού, που θα υπηρετεί την οικονομική ευημερία των λαών, την κοινωνική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση των πολιτισμών. Επιπρόσθετα τόνισε ότι η ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας είναι η απάντηση στα μείζονα ερωτήματα της εποχής που ταλανίζουν την ευρύτερη περιοχή μας.

Όσον αφορά στον ρόλο που διαδραματίζει η καινοτομία στην ανάπτυξη του τουρισμού, σχολίασε ότι οι νέες τεχνολογίες είναι το μέλλον του τουριστικού κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε την πρωτοβουλία που ανέλαβε ως Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο ταξιδιωτικό portal, το Via Egnatia. Μέσω αυτού οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα των περιοχών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, που κατά την αρχαιότητα αποτέλεσε το σημαντικότερο οδικό, εμπορικό και οικονομικό σταυροδρόμι των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας.

«Ανέλαβα αυτήν την πρωτοβουλία, διότι δεν χωρά καμία αμφιβολία πως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αναπτύξει ελκυστικούς προορισμούς, να τονώσει την επισκεψιμότητα τους και να συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου» σημείωσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι το όραμα και η έμπνευση μπορούν να αποτελέσουν βασικά συστατικά της τουριστικής επιχειρηματικότητας στο άμεσο και μακρινό μέλλον. Όπως είπε: «Η τεχνολογία ορίζει πλέον τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε. Ως εκ τούτου καλούμαστε να συνδυάσουμε την αξία της φιλοξενίας με την τεχνολογική εξέλιξη για να μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Γιατί η καινοτομία, μαζί με την ποιότητα των υπηρεσιών, μπορεί να γίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κάθε χώρας όσον αφορά στον τουρισμό».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ