Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης

“Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024.

Στο Μνημείο του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.

Ώρα 10.30.

Εθνικοθρησκευτικό Μνημόσυνο για τους Έλληνες.

Τους Έλληνες μάρτυρες, ήρωες, θύματα του Κεμάλ.

Που έδωσαν την ζωή τους για το Ελληνικό Έθνος.

Το Σωματείο Δράσης “Νίκος Καπετανίδης” ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δήμος Παύλου Μελά συμμετέχει στην απότιση υψίστου φόρου τιμής στους Έλληνες που δεν φείσθηκαν της ζωής τους για το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας.

Τα Δικαστήρια της Αμασείας του Σεπτεμβρίου του 1921 αποτελούν μια ιστορική καμπή στην εξέλιξη της Γενοκτονίας καθώς επισφράγισε την πολιτική βίας των Τούρκων κατά των Ελλήνων με την προσχηματική δίωξη της ηγεσίας του Πόντου και την εκτέλεση της στην αγχόνη.

Μαζί με τους εκ Πόντου προγόνους μας τιμούμε όλους τους Έλληνες από την Ανατολική Θράκη,το Αιγαίο,την Καππαδοκία και Ιωνία που επίσης βρέθηκαν κατηγορούμενοι στο Δικαστήριο του Κεμάλ ως μέλη της Ποντιακής Οικογένειας καθώς ζούσαν μαζί μας σε αγαστή σύμπνοια.

Όπως για παράδειγμα οι Παντελής Βαλιούλης από τον Σκοπό της Ανατολικής Θράκης,οι Άγιοι Ευθύμιος Αγριτέλλης από τα Παράκοιλα της Λέσβου και Πλάτων Αιβαζίδης από την Πάτμο και άλλοι.

Σήμερα 103 έτη μετά ο Ελληνισμός και οι Έλληνες όπου γης οφείλουμε να ισχυροποιήσουμε την Εθνική Ενότητα και την δυνατότητα άμεσης Αποτροπής της Τουρκικής απειλής η οποία είναι εδώ και παρούσα παρά της υπογραφές της σε κείμενα με τίτλους που η ίδια δεν πίστεψε ποτέ.

Δυναμώνουμε το μήνυμα με την παρουσία μας την Κυριακή στο Μνημείου του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στην Δυτική Θεσσαλονίκη την φυσική μήτρα του Ποντιακού Ελληνισμού στην προσφυγομάνα Νύφη του Θερμαϊκού.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Ασλανίδη που ανέλαβε εξ ολοκλήρου την αιγίδα και ευθύνη αυτής της τόσο σημαντικής αναθηματικής, Εθνικής Μνήμης εκδήλωσης.

Σας καλούμε και εμείς με την σειρά μας στο Προσκλητήριο της Εθνικής Μνήμης και Αγώνα για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας και ανάσχεσης του Τουρκικού Αναθεωρητισμού.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 10.30 το πρωί.

Ζήτω η Ελλάς “.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ