«Η κυβέρνηση υποτιμά και αδυνατίζει την περιφερειακή αυτοδιοίκηση»

Την Περιφέρεια Αττικής επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Οκτωβρίου ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Αρχικά, συναντήθηκε με στελέχη και αιρετούς της περιφερειακής παράταξης «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης». Στη συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής Γιώργος Ιωακειμίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αγγέλης Σπύρος, Μουζάλας Μάριος, Μπαλάφας Γιώργος και Τσουκαλάς Γιώργος, τα μέλη του συντονιστικού της παράταξης Μπούκας Κώστας, Παπαχρυσοβέργης Κοσμάς και Χρυσικός Φώτης και ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Καραμέρος.

Συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα όπως το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας, η στελέχωση, η διαχείριση των απορριμμάτων, η Πολιτική Προστασία, η κλιματική ανθεκτικότητα, η πορεία μεγάλων έργων της Αττικής και η κοινωνική πολιτική.

«Υπάρχει απόλυτη απουσία έργων για τουλάχιστον 5 χρόνια, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης και δυστυχώς δεν υπάρχει ένα ισχυρό τεχνικό πρόγραμμα, αλλά και ένας προϋπολογισμός που να στηρίζει τους πολίτες της Αττικής» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, η οποία «δεν στηρίζει πραγματικά την περιφερειακή αυτοδιοίκηση».

«Νομίζουμε ότι με ανθρώπους σαν τον Σωκράτη μπορούμε να πάμε πολύ μπροστά. Ο Σωκράτης είναι μια ελπίδα για μια καλύτερη πολιτική πραγματικότητα. Μακάρι όλοι μαζί να περπατήσουμε σε κάτι άλλο, γιατί νομίζω ότι το αδιέξοδο το νιώθουμε όλοι κάθε μέρα» τόνισε από τη μεριά του ο Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε τα γραφεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και συνομίλησε σε πολύ καλό κλίμα με τους εργαζόμενους. Ως βασικό πρόβλημα σε όλες τις υπηρεσίες αναδείχτηκε η σοβαρή υποστελέχωση της Περιφέρειας που φτάνει το 40-50%.

«Να πιέσουμε τον περιφερειάρχη να ζητήσει προσλήψεις, αλλά να ζητήσει και 13ο και 14ο μισθό για τους εργαζόμενους και καλύτερες υποδομές εργασίας» είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά. Όπως σημείωσε στη συζήτησή τους, πιστεύει ιδιαίτερα στον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, και στην αναγκαιότητα ενίσχυσής της για να έχουμε μία ισχυρή πολιτεία.

«Η Ελλάδα είναι κλιματικά αθωράκιστη με ευθύνη της κυβέρνησης. Το είδαμε σε πλημμύρες και πυρκαγιές… Υπάρχει όμως και το θέμα των απορριμμάτων. Πέρασαν έξι χρόνια χαμένα για την Περιφέρεια και την Ελλάδα. Η Αττική δεν έκανε Περιφερειακό Σχεδιασμό Απορριμμάτων. Δεν έκανε ένα βήμα μπροστά ούτε στην ανακύκλωση, αλλά ούτε και στη διαχείριση των απορριμμάτων. Μόνο σκάνδαλα. Αλλά υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως του ΕΣΠΑ, της κοινωνικής πολιτικής, των έργων, τα οποία θέλουμε να τα συζητήσουμε» είπε και συμπλήρωσε:

«Εμείς θα βάλουμε πλάτη να διεκδικήσουμε για την Περιφέρεια Αττικής. Και χρηματοδότηση και έργα και προσωπικό για στελέχωση. Θεωρώ ότι την Περιφέρεια Αττικής η κυβέρνηση την υποτιμά, αλλά εδώ είμαστε για να κερδίσουμε κάτι καλύτερο, όχι μόνο για να γκρινιάζουμε…»


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ