Για την πρόοδο των μεγάλων έργων που υλοποιεί η Κυβέρνηση στους 16 Νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και για εκείνα τα έργα που σχεδιάζονται και ξεκινούν το επόμενο χρονικό διάστημα, συζήτησαν ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα, στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024.
Ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης επισήμανε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την Θεσσαλονίκη και ευρύτερα την Βόρειο Ελλάδα δεν εξαντλείται στην παράδοση του Μετρό, ενώ έδωσε προτεραιότητα και στα έργα υποδομής στον τομέα της άρδευσης τονίζοντας ότι δεν έχουν μόνο περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά έχουν και τεράστια σημασία για τον πρωτογενή τομέα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Το ζήτημα της δίκαιης μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία είναι μια ακόμα προτεραιότητα για την οποία, όπως ανέφερε ο Μάκης Βορίδης, πρέπει να γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και τον κοινωνικό ιστό στην περιοχή.
«Συζητήσαμε και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πολιτιστική κληρονομιά μας, την ιστορία μας, την ταυτότητα μας και την ανάγκη να υποστηριχθούν και με χρηματοδοτικά προγράμματα» ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας, απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).
Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας παρουσίασε στον Υπουργό Επικρατείας εκτενώς το σύνολο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Βόρειο Ελλάδα και τα οποία ενδυναμώνουν περαιτέρω το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό αποτύπωμά της στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.
«Οραματιζόμαστε την Βόρειο Ελλάδα, με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη, ως Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Καινοτομίας, όπως επίσης Χρηματοοικονομικό και Διαμετακομιστικό Κέντρο, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά που διαθέτει. Η παράδοση του Μετρό είναι η αρχή μιας σειράς από παραδοτέα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων των Βορειοελλαδιτών με όρους ισόρροπης ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία, την Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» σημείωσε από την πλευρά του ο Υφυπουργός.
Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Πρωθυπουργός, ώστε η Μακεδονία και η Θράκη να σηκωθούν ακόμα πιο ψηλά.
Εκτός από τα μεγάλα έργα έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις προοπτικές και τις δυνατότητες ανάπτυξης του Βορειοελλαδικού χώρου μέσα από την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση των εγχώριων και διεθνών επενδύσεων με στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής και συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τους συνοριακούς σταθμούς και τον τουρισμό.
Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας συζήτησε με τον Μάκη Βορίδη και για «την αλλαγή του τρόπου επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο ΥΜΑΘ, που έχει σκοπό «να πάμε εμείς κοντά στους συμπολίτες μας και όχι να περιμένουμε να έρθουν εκείνοι κοντά σε εμάς». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από τον Ιανουάριο αρχίζει σειρά δράσεων με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικότητας, του έμψυχου δυναμικού και των δυνατοτήτων που προσφέρει κάθε περιοχή ξεχωριστά. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ενημερωτικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα κάθε Νομού της Μακεδονίας και της Θράκης, σε συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τις κατά τόπους Περιφέρειες, τους Δήμους κάθε Νομού, τα Επιμελητήρια, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις επιχειρήσεις κάθε περιοχής.
Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.