Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός

Το επιθετικό «μπλακ-άουτ» του Παναθηναϊκού στην τέταρτη περίοδο (σημείωσε τους πρώτους πόντους του 2:36΄ πριν από τη λήξη), απόρροια της «ερυθρόλευκης» άμυνας και της… σιγής του Νεμάνια Νέντοβιτς, βοήθησαν τον Ολυμπιακό να επιστρέψει από το -12 (59-47 στο 25΄) και να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας για 10η φορά στην Ιστορία του και πρώτη από το 2011! Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 81-73 του πολυνίκη του θεσμού, στον τελικό του φάιναλ φορ στα «Δύο Αοράκια».

O Παναθηναϊκός απώλεσε τα αποθέματα ενέργειας του στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο. Στον αντίποδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας κράτησε σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο στον πάγκο τον Κώστα Σλούκα, δικαιώθηκε για την εμπιστοσύνη που έδειξε σε Τόμας Γουόκαπ και Σακίλ ΜακΚίσικ (αντικατέστησαν Σλούκα και Παπανικολάου), χαμήλωσε το σχήμα περνώντας τον Χασάν Μάρτιν στο “5” αντί του Μουσταφά Φαλ και είδε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να δίνει ρεσιτάλ στην επίθεση. Τα παραπάνω αποτέλεσαν τα «ερυθρόλευκα κλειδιά» στην ανατροπή και στην επιστροφή του Ολυμπιακού στους τίτλους, μετά το 2016, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών/Basket League.

Κορυφαίος των Κυπελλούχων Ελλάδας και MVP του τελικού ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους, ενώ 18 πρόσθεσε ο Σάσα Βεζένκοφ. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος όμως σίγησε στο δεύτερο ημίχρονο, μένοντας στους 4 πόντους, μετά τους 19 που είχε φορτώσει το αντίπαλο καλάθι στο πρώτο. 

Διαιτητές: Φούφης – Κορομηλάς – Τσαρούχα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μέικον 10 (2), Παπαγιάννης 10, Μποχωρίδης 2, Κασελάκης 4, Γουάιτ 15 (1), Γιόβιτς, Νέντοβιτς 23 (4), Έβανς 6, Σαντ Ρος 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (1), Ντόρσεϊ 21 (3), Φαλ 7, Σλούκας 10 (1), Μάρτιν 4, Βεζένκοφ 18 (2), Πρίντεζης, Παπανικολάου 2, Ζαν Σαρλ 2, ΜακΚίσικ 9.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ