Πούτιν: Αναγνωρίζει επίσημα την ανεξαρτησία των δύο αποσχισμένων περιοχών της Ουκρανίας, ως ανεξάρτητα κράτη

putin

του Δημήτρη Κάτσακα

Δεν φαίνεται να κάνει πίσω ο Βλάντιμιρ Πούτιν, αποφασίζοντας την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αυτοανακυρηχθείσων δημοκρατιών “Ντονέτσκ” και “Λουγκάνσκ”, με επίσημο διάγγελμα πάνω στο ζήτημα από τον ίδιο, παρά τις προειδοποιήσεις που δέχτηκε από πλευράς Δύσης.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία δύο αποσχισμένων περιοχών της Ουκρανίας, της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ», που ελέγχονται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τους Γάλλους και Γερμανούς ηγέτες ότι σκόπευε να υπογράψει ένα διάταγμα για την αναγνώριση των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ως ανεξάρτητα κράτη.

O Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και o Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση αυτή.

Στον απόηχο αυτής της είδησης ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συγκάλεσαν Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Πηγή: skai.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ