Οι εξελίξεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Στο στόχαστρο και το Χάρκοβο – Δεκάδες νεκροί – Κάλεσμα για εθελοντικό στρατό – Η διάψευση Λουκασένκο

Ρωσικές δυνάμεις εκτοξεύουν πυραύλους εναντίον πολλών πόλεων, Ρώσοι στρατιώτες εισβάλουν στη χώρα μετά από εντολές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία σήμερα τα ξημερώματα (00:05 ώρα Ελλάδος).

 

Σφοδρές μάχες έξω από το Χάρκοβο

Για απόκρουση της ρωσικής επιδρομής στη σημαντική πόλη Χάρκοβο, που δεν απέχει πολύ από τα σύνορα με τη Ρωσία, κάνει λόγο το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας καθώς περνά στην έβδομη της ώρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Βίντεο που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν, τις ουκρανικές δυνάμεις να αποκρούουν ρωσικά τανκς που επιχείρησαν να πλησιάσουν την ουκρανική μεγαλούπολη.

Νεκρό παιδί μετά από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Ένα αγόρι σκοτώθηκε όταν βομβαρδίστηκε συγκρότημα κατοικιών στο Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Ουκρανική προεδρία: Περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί, περίπου 10 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους

Πάνω από 40 νεκρούς και πολλούς τραυματίες μετρά ήδη η Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή κατά δήλωση του Ολέξιι Αρέστοβιτς, εκπροσώπου του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι ανακοινώσεις του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Twitter

Κίεβο: Όποιος μπορεί να φέρει όπλο δύναται να ενταχθεί στις τάξεις του εθελοντικού τμήματος του στρατού

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ ανακοίνωσε ότι όποιος είναι έτοιμος και μπορεί να φέρει όπλο μπορεί να ενταχθεί στις τάξεις του τμήματος εφέδρων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα διανείμει όπλα σε βετεράνους.

Λουκασένκο: «Η Λευκορωσία δεν συμμετέχει στην ρωσική εισβολή»

Η Λευκορωσία διαψεύδει πως συμμετέχει στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ το Κίεβο επιμένει πως η Μόσχα χρησιμοποιεί το λευκορωσικό έδαφος για την εισβολή της.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνεδρίαση με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων:

«Τα στρατεύματά μας δεν λαμβάνουν κανένα μέρος στην επιχείρηση αυτή».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ