Ερντογάν: Απαράδεκτη η στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε τη στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη» σε τηλεοπτική ομιλία του.

«Αυτό το βήμα, το οποίο θεωρούμε αντίθετο με το διεθνές δίκαιο, είναι ένα πλήγμα για την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη», είπε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε ότι μίλησε νωρίτερα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και επανέλαβε ότι υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Θα κάνουμε το μέρος μας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων όσων ζουν στην Ουκρανία, ειδικά των πολιτών μας και των αδελφών Τατάρων στην περιοχή», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, πλοίο τουρκικών συμφερόντων χτυπήθηκε από οβίδα καθώς έπλεε ανοιχτά της Οδησσού της Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν θύματα, ενώ το πλοίο το οποίο υπέστη ζημιές συνεχίζει την πορεία του προς τον προορισμό του.

η Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Τουρκίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

 «Μετά την πληροφορία ότι βόμβα έπληξε το υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ τουρκικής ιδιοκτησίας πλοίο Yasa Jupiter στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού, η οποία έφτασε στο Κύριο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, δεν υπήρξε αίτημα για βοήθεια και δηλώθηκε ότι το πλοίο βρισκόταν σε διέλευση προς τα ρουμανικά χωρικά ύδατα. Έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξε απώλεια ζωής και ότι είναι ασφαλές».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ