Ως «κόλαση» περιγράφουν στο CNNi την κατάσταση στη Μαριούπολη κάτοικοι που κατάφεραν να φύγουν από την πολιορκημένη πόλη.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντονέτσκ ανέφερε πως ασθενείς και προσωπικό είναι αιχμάλωτοι στο περιφερειακό νοσοκομείο εντατικής θεραπείας της Μαριούπολης.
Σύμφωνα με τον Πάβλο Κιριλένκο, που επικαλείται πληροφορίες που του έδωσε υπάλληλος του νοσοκομείου, προσωπικό και ασθενείς είναι στο υπόγειο ενώ έξω από το κτήριο ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί.
«Είναι αδύνατον να φύγουμε. Πυροβολούν συνέχεια, είμαστε στο υπόγειο. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να πλησιάσουν εδώ και δύο μέρες. Κτήρια δίπλα μας είναι στις φλόγες. Οι Ρώσοι έχουν φέρει περίπου 400 άτομα από γειτονικά κτήρια», φέρεται να είπε ο υπάλληλος αυτός.
Οι βομβαρδισμοί είναι συνεχείς στην πόλη, με ουκρανό αξιωματούχο να αναφέρει πως την Τρίτη «μετρήσαμε 22 αεροσκάφη που βομβάρδισαν την πόλη μας και τουλάχιστον 100 βόμβες. Οι ζημιές είναι τρομερές».
Περίπου 35.000 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι ενώ 2.500 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκτιμούν στην Ουκρανία. Όσοι βρίσκονται εκεί, δεν έχουν ρεύμα, νερό και θέρμανση.
Μια γυναίκα που κατάφερε να φύγει από την πόλη δήλωσε πως είχε περάσει δύο εβδομάδες σε ένα υπόγειο με περίπου 60 ακόμη, και έφευγε μόνο περιστασιακά για να πάρει αντικείμενα από το διαμέρισμά της.
Μια άλλη γυναίκα είπε ότι άφησε 17 ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι της αφού τα σπίτια τους καταστράφηκαν και μαγείρευε σούπα στον κήπο της χρησιμοποιώντας νερό της βροχής.
Οι οβίδες πετούσαν πάνω από το κεφάλι της πετούσαν «όλο το 24ωρο».
Εδώ και εβδομάδες, υπήρξε αποτυχία να δημιουργηθούν ασφαλείς διάδρομοι για την εκκένωση αμάχων από τη Μαριούπολη, η οποία πολιορκείται από την 1η Μαρτίου.
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας ανακίνωσε ότι περίπου 20.000 άνθρωποι κατάφεραν να φύγουν την Τρίτη.
Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.