Μία βαθιά υπόκλιση

του Περικλή Στέλλα


.Μία μέρα πριν την αναχώρηση της αποστολής, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ρασβάν Λουτσέσκου λέει:’’Μα, γιατί ξεκινάτε πάντα με αρνητική σκέψη, γιατί όχι αισιόδοξα;

.Ενώ ζαλίζεται από το κτύπημα και το κεφάλι του είναι δεμένο με γάζες, αρνείται να βγει από το παιχνίδι και επιμένει να παίξει μέχρι τελικής πτώσης. Λίγα λεπτά μετά δίνει την ασίστ στον Αουγκούστο που σφραγίζει την πρόκριση.

.Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα λέει: ’’Ο αρχηγός πρέπει να δίνει το παράδειγμα. Πως μπορούσα να φύγω από αυτό το ματς;’’

.Τα 1000 εισιτήρια που είχε διαθέσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξαφανίστηκαν μέσα σε 48 λεπτά. Στην κερκίδα δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό. Η λύτρωση στο τέλος:’’Πωπω λαός και τι ομάδα, πωπωπω μια ΠΑΟΚάρα, για να χαζεύει όλη η Ελλάδα, δυο φορές, δυο φορές την εβδομάδα’’.

Μία μεγάλη βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μία μεγάλη νέα χρυσή σελίδα στην σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ.Η εξήγηση απλή:

.Η βαθιά πίστη και η νοοτροπία του Λουτσέσκου που είναι σφραγίδα στην φανέλα

.Η ψυχή του Αντρέ Βιεϊρίνια που έστω και σε αυτή την ηλικία, ο ΠΑΟΚ βρήκε έναν πραγματικό αρχηγό με τους Κούδα,Σκαρτάδο, Ζαγοράκη.

.Οι αλλαγές του Ρουμάνου προπονητή που εκμηδένισε τις ελπίδες των Βέλγων με τον προπονητή της Γάνδης, να μην έχει καταλάβει από την αρχή του αγώνα, ότι η αμυντική έκφραση του ΠΑΟΚ ήταν ιδανική για να εξουδετερώσει τους Βέλγους και ο Βέλγος προπονητής δεν έκανες τίποτα για να αλλάξει τον τρόπο επίθεσης της ομάδας του, προσφέροντας την πρόκριση και την δόξα στον Λουτσέσκου.

.Το μέταλλο της Ευρώπης που ακολουθεί τον ΠΑΟΚ διαχρονικά και κυρίως όταν παίζει εκτός έδρας.

Γενικό συμπέρασμα; Έχει την νοοτροπία που θαύμαζε κανείς την δεκαετία του 70.

Αλήθεια: Δεν έκανε μεγάλο παιχνίδι, έδειξε και πάλι πολλές αδυναμίες, έχει ανάγκη από ανανέωση στο έμψυχο υλικό. Αλλά όταν προκρίνεσαι στους οκτώ μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τα προσπερνάς αυτή την ώρα και τα αφήνεις για αργότερα.

Μπράβο στον Λουτσέσκου, μπράβο στον ΠΑΟΚ. Και ένα ακόμη μπράβο, διότι όχι απλά προκρίθηκε, αλλά κέρδισε, διατηρώντας την Ελλάδα στην 15η θέση στο ranking της UEFA.


 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ