Πάψτε να δηλητηριάζετε παιδικές ψυχές

 

του Περικλή Στέλλα


Ο διαιτητής Κώστας Τσοπλάκος έσωσε ποδοσφαιριστή του οποίου γύρισε η γλώσσα στη διάρκεια του αγώνα Αστέρας Καμαρούλας – ΑΕ Μεσολογγίου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Αντιλήφθηκε αμέσως το πρόβλημα και με την έγκαιρη παρέμβασή του στα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα επανέφερε τον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας. Η ΕΠΟ και η ΚΕΔ με ανακοίνωσή τους συνεχάρησαν θερμά τον διαιτητή και η αλήθεια είναι ότι τον χειροκρότησε όλη η Ελλάδα. Στιγμές σπάνιες και ενέργειες άξιες θαυμασμού.

Την Τετάρτη το απόγευμα στο γήπεδο του Αγρινίου και στον τελικό πρωταθλήματος Κ15 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, στις καθυστερήσεις και ενώ ο ΠΑΟΚ έχει προηγηθεί με 2-1, ο διαιτητής Κώστας Τσιπλάκος δίνει πέναλτι στον Ολυμπιακό για μία ανατροπή του επιθετικού του από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ. Μία ανατροπή που έγινε όμως περίπου ένα μέτρο έξω από την περιοχή του δικεφάλου. Το παιχνίδι μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά και φυσικά το είδε όλη η Ελλάδα. Μία απίστευτη απόφαση του εν λόγω διαιτητή που αν προσέξεις το βίντεο βρίσκεται κοντά στην φάση.

Αυτή τη φορά, όπως είναι φυσικό επακόλουθο τον συζητάει όλη η Ελλάδα, αλλά δεν τον χειροκροτάει. Τον αποδοκιμάζει έντονα. Και είναι κρίμα. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού αποδείχθηκαν πιο ικανοί και κυρίως ο τερματοφύλακας των Ερυθρολεύκων που απέκρουσε δύο πέναλτι και ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής.

Προσέξτε τώρα πως σκέφτεται ο άνθρωπος και πως εκφράζεται:

1.Ο αρνητικός πρωταγωνιστής που ήταν ο διαιτητής, όταν δέχθηκε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είπε: «Έγινε λάθος. Με παρέσυρε ο βοηθός…». Ενώ είναι αρμόδιος ο ίδιος μια και ήταν κοντά στην φάση, τα έριξε στον βοηθό του και είπε απλά έγινε λάθος. Αυτό το λάθος όμως έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Δεν είναι δηλαδή τόσο απλό παλικάρι μου.

2.Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πάντος, που φυσικά και θα είδε ότι ήταν εκτός περιοχής, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε ότι μέτρησε η καρδιά του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

3.Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβγαλαν θυμωμένοι και απογοητευμένοι τα μετάλλια της απονομής.

Ποιο ποδόσφαιρο, ποιο fair play. Και προσέξτε. Σε αγώνα με παιδιά 15 και 16 χρονών. Πάει και τελείωσε. Και ο διαιτητής και ο προπονητής του Ολυμπιακού και η ΚΕΔ και η ΕΠΟ και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που δεν επενέβησαν όταν οι παίκτες έβγαλαν απαξιωτικά τα μετάλλια τους και ο συνάδελφος μου και έμπειρος που περιέγραψε το ματς και τήρησε σιγή ασυρμάτου και δεν σχολίασε, δηλητηρίασαν τις ψυχές αυτών των παιδιών. Και των νικητών και των ηττημένων και όλων των παιδιών της χώρας που είδαν το παιχνίδι. Πάψτε να δηλητηριάζετε τις ψυχές αυτών των παιδιών.


 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ