Παρουσία της αστυνομίας συνεχίζονται οι εργασίες στο πρώην «Στέκι στο Βιολογικό»-Κλειστή η Σχολή Θετικών Επιστημών

Mε την παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι εργασίες κατασκευής βιβλιοθήκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών, εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί έξω από την είσοδο της σχολής, ενώ άλλες βρίσκονται στον χώρο των εργασιών.

Σύμφωνα με ενημέρωση της κοσμητείας προς τους φοιτητές η Σχολή θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 24 Απριλίου.

Τις τελευταίες δυο ημέρες το κάμπους έγινε πεδίο μάχης, μεταξύ ομάδων φοιτητών που αντιτίθενται στις εργασίες στο πρώην «Στέκι στο Βιολογικό» και της αστυνομίας, η οποία σύμφωνα με πηγές κλήθηκε να προστατέψει τους εργάτες στο εργοτάξιο.

Κατά τα χθεσινά επεισόδια μάλιστα συνελήφθησαν δύο άτομα, 23 και 25 ετών ενώ τραυματίστηκε ελαφρώς ένας αστυνομικός. Για σήμερα υπάρχει κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες αλλά και στην πρυτανεία και τη ΣΘΕ.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από την Πρυτανεία φωνάζοντας συνθήματα κατά του Πρύτανη και της παρουσίας της αστυνομίας στο ΑΠΘ.

Ζητούν να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και η ασφάλεια καθώς και να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την Πανεπιστημιακή αστυνομία.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ