H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στο Βιετνάμ, μετέβη στη Χο Τσι Μιν, όπου την υποδέχθηκε στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας o Πρόεδρος της Λαϊκής Επιτροπής της πόλης Phan Văn Mãi.
Απαντώντας στην προσφώνηση του Πρόεδρου της Λαϊκής Επιτροπής στο δείπνο που παράθεσε προς τιμήν της, η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε από καρδιάς για τη θερμή φιλοξενία, στην πόλη που φέρει το όνομα του ιστορικού ηγέτη της χώρας και εξέφρασε την ελπίδα η επίσκεψή της να δώσει έναυσμα για την ενίσχυση των δεσμών με την Ελλάδα, ειδικότερα στους τομείς της οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας.
Όπως επισήμανε «παρά τη γεωγραφική απόσταση, οι χώρες μας συνδέονται με στενή φιλία, που εδράζεται σε σταθερές βάσεις και σε κοινές αξίες στις διεθνείς σχέσεις. Η Ελλάδα και το Βιετνάμ αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις, τις οποίες προσεγγίζουν βάσει των ίδιων αρχών: ειρηνική επίλυση των διαφορών με βάση το διεθνές δίκαιο, καθώς και απόρριψη της βίας και της απειλής χρήσης βίας».
Δήλωσε επίσης ιδιαιτέρως ευτυχής που επισκέπτεται τη Χο Τσι Μιν (Ho Chi Minh), πόλη με εξέχουσα ιστορική και πολιτική σημασία, υπενθυμίζοντας ότι οι κάτοικοι της πόλης, όπως άλλωστε και όλου του Βιετνάμ, βίωσαν στο παρελθόν δύσκολες εποχές πολέμου, στερήσεων και σκληρών δοκιμασιών.
Αναφερόμενη στο ένδοξο παρελθόν της πόλης, αλλά λαμπρό της μέλλον, υπογράμμισε ότι σήμερα η Ho Chi Minh αποτελεί ένα σύγχρονο αστικό κέντρο και κινητήρια δύναμη της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης ολόκληρης της χώρας.
Κλείνοντας την αντιφώνησή της, η κ. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε ευημερία και ευτυχία στους κατοίκους της πόλης, όπως και σε όλο τον λαό της φίλης χώρας του Βιετνάμ.
Χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Χο Τσι Μιν, ενώ σήμερα, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, ξεναγήθηκε στο Ιστορικό Μουσείο της πόλης, στον Ναό του Βασιλιά Χουνγκ και στην Παγόδα του Αυτοκράτορα Τζέιντ.
Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.