BB FACTORY: Όταν η αγάπη για τα παιδιά γίνεται πηγή έμπνευσης για δημιουργικές ιδέες

Νατάσα & Γεωργία Μπαΐρα

Χελβατζόγλου Έλενα

 

Με εφόδιο την αγάπη για τα παιδιά και με στόχο να τα βοηθήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, δύο νέες γυναίκες, οι αδελφές Μπαΐρα, «έπεσαν στα βαθιά» από μικρές ανοίγοντας τα φτερά τους και δημιουργώντας μία επιχείρηση με μεράκι και έξυπνες ιδέες. Έχοντας εμπιστοσύνη στο έργο τους, παρουσιάζουν με τη βοήθεια του SPEAKNEWS, όλες τις δυνατότητες που κρύβει η φαντασία ενός παιδιού.

Από που ξεκίνησε η ιδέα; Ποιο ήταν το ερέθισμα για την δημιουργία της εταιρείας BB Factory;

Είμαστε δύο αδελφές, νηπιαγωγοί από την Θεσσαλονίκη. Μετά από χρόνια και διάφορες δυσκολίες και δουλειές στον ιδιωτικό τομέα (εργαστήκαμε ως νηπιαγωγοί σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και σε παιδότοπους) και μέσα σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της καραντίνας και του κορονοϊού, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας. Πυρήνας μας, η αγάπη μας για τα παιδιά και η δυνατότητα ανάπτυξης και εκμάθησης δεξιοτήτων τους,είτε είναι στο σχολείο, είτε στο σπίτι, είτε βόλτα, είτε διακοπές, μέσα από χειροποίητα προϊόντα που θα κάνουν την απασχόληση τους ακόμα πιο δημιουργική, πιο εκπαιδευτική,αλλά κυρίως πιο διασκεδαστική. Με αυτό το σκοπό στο μυαλό μας, ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα να χτίζουμε σιγά σιγά την μικρή μας επιχείρηση. Αυτό που μας οδήγησε στο να στηρίξουμε το όραμά μας για το BB FACTORY είναι η αγάπη και η εκτίμηση που έχουμε η μια στην άλλη ως ανθρωποι και ως εκπαιδευτικοί και έπειτα θέλαμε και θέλουμε αυτό ακριβώς να περάσει στους πελάτες μας και συγκεκριμένα σε όλα τα παιδάκια που θα ψυχαγωγηθούν με τα προϊόντα μας.

 

Γιατί τα παιδιά και οι γονείς να ανακαλύψουν τον κόσμο του BB Factory;

Ο κόσμος του bb factory λειτουργεί με χειροποίητες εκπαιδευτικές δραστηριότητες όλες σχεδιασμένες από εμάς και αφορούν τα παιδάκια ηλικίας 3 ετών και άνω. Θέλουμε να μεταφέρουμε το παιδαγωγικό υλικό που υπάρχει στο σχολείο, στο σπίτι του κάθε παιδιού, ώστε να συνεχίσει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του και τις ώρες που παίζει. Αντί να ασχοληθεί, δύο ώρες για παράδειγμα με τον υπολογιστή ή το τάμπλετ, υπάρχει η λύση να δημιουργήσει την δική του κατασκευή μόνος του ή με την βοήθεια του γονέα με υλικά καθημερινά, τα οποία προμηθεύουμε εμείς οι ίδιες. Κάθε δραστηριότητα που φτιάχνουμε προσπαθούμε να μοιάζει με παιχνίδι για το παιδί που θα ασχοληθεί με αυτή. Μέσα όμως από το παιχνίδι το παιδί χωρίς να το καταλάβει ενισχύει συγκεκριμένες δεξιότητες, οι οποίες θα το κάνουν στο μέλλον πιο λειτουργικό σε πολλές περιστάσεις. Όταν το παιδί δεν αδρανεί, τότε είναι που αναπτύσσεται ουσιαστικά. Στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που είμαστε ενεργές ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει μια ποικιλία από δραστηριότητες, οι οποίες υπάρχουν και μεμονωμένα, αλλά υπάρχουν και σαν σετ (θεματικό). Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι δημιουργίες μας έχουν βασικό στόχο την δημιουργική απασχόληση του παιδιού, αλλά και την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων του. Σε κάθε δραστηριότητα υπάρχουν οι οδηγίες της κάθε κατασκευής, αλλά και ένα φυλλάδιο, το οποίο αναφέρει τα οφέλη που θα έχει το παιδί, όταν θα πραγματοποιεί την εκάστοτε δραστηριότητα. Σε κάθε τέτοιο φύλλο γράφουμε και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για κάθε μανούλα ή για τον καθένα που θα το αγοράσει, όπως ο χρόνος που θα χρειαστεί η κάθε κατασκευή για να πραγματοποιηθεί, το πόση ακαταστασία θα φέρει στον χώρο σας η δημιουργία της κάθε κατασκευής κ.α.. Σκοπός μας είναι τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με όλα τα υλικά, ώστε να αναπτύξουν τις αισθήσεις τους, αλλά ταυτόχρονα να αναπτύξουν και τις δεξιότητές τους, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν αυτά τα υλικά και να καταλήξουν σε ένα όμορφο αποτέλεσμα (την ολοκλήρωση της κατασκευής). Για παράδειγμα, έχουμε ένα θεματικό κουτί με δραστηριότητες για τα Ζώα του Δάσους, το οποίο καλύπτει και ενισχύει γνώσεις και δεξιότητες γύρω από αυτό το θέμα. Πέρα από τις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες, έχουμε πολλά ακόμα προιοντα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ιδέες για όμορφα δωράκια για τα παιδιά σας, ακόμα και ιδέες για δωράκια στους καλεσμένους σας σε παιδικό πάρτι! Όλα αυτά φυσικά μπορείτε να τα ανακαλύψετε στις σελίδες μας σε facebook (BB Factory), instagram (bb_factory_box) και tiktok (bbfactorybox)!

Ποια συνεργασία ήταν σημαντική για εσάς;

Ουσιαστικά η εταιρεία μας έχεις μόλις έξι μήνες ζωής και πριν από λίγο καιρό καταφέραμε να έχουμε μια συνεργασία η οποία μας έκανε πολύ χαρούμενες και μας άνοιξε και νέες κατευθύνσεις. Ο ηθοποιός Φώτης Σπύρος ξεκίνησε φέτος την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα με την παιδική θεατρική παράσταση «Jurassic Adventures». Ο ίδιος ήθελε να δημιουργήσουμε για τα παιδάκια που θα έρχονται να παρακολουθήσουν την παράσταση, παιχνίδια, μαγνητάκια και αυτοκόλλητα με θέμα τους δεινόσαυρους! Εμείς τα δημιουργήσαμε και τα παιδιά τα λάτρεψαν! Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας η συνεργασία αυτή και που μπορέσαμε να δημιουργήσουμε γι’ αυτή την υπέροχη παιδική παράσταση και κυρίως για τους μικρους της θεατές!

 

Ποιος είναι ο στόχος σας ως εταιρεία;

Βασικός μας στόχος ως εταιρεία είναι να βοηθήσουμε με τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας και την αγάπη μας για τα παιδιά τα ίδια τα παιδιά αλλά και όλους τους παράγοντες που τα περιβάλλουν. Ο κορονοϊός σαν γεγονός μας αποσυντόνισε όλους. Θέλουμε να επαναφέρουμε στις καρδιές όλων την σημαντικότητα που έχει για ένα παιδί το να δημιουργεί από το μηδέν κάτι δικό του. Για εμάς αυτός είναι και ο πιο κατάλληλος τρόπος στην προσχολική ηλικία που βρίσκεται ένα παιδί, για να μάθει ουσιαστικά μέσα από αυτό που θα φτιάξει και το τι είναι, τον λόγο που υπάρχει. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους γονείς που δεν θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να κατασκευάσουν δραστηριότητες για τα παιδιά τους και να παίξουν μαζί τους, εμείς να γίνουμε αυτός ο συνδετικός κρίκος για να περνούν ποιοτικά και ψυχαγωγικά απογεύματα. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς του κλάδου μας να μας εμπιστευτούν και να τους δημιουργήσουμε τις δραστηριότητες που θέλουν να διδάσκουν στα παιδιά καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά πως και οι ίδιοι τρέχουν καθημερινά με τον χρόνο, για να φτιάξουν τις δραστηριότητες της επόμενης ημέρας. Όλα τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα από εμάς, επομένως υπάρχει ο παράγοντας της παραμετροποίησης σε όλα μας τα σχέδια και φυσικά κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να δημιουργήσουμε και προϊόντα για τον κάθε πελάτη.

Όνειρο μας και ένας από τους θεμελιώδης μας στοχους είναι η κοινωνική προσφορά της εταιρείας μας. Δημιουργήσαμε μια κοινωνική επιχείρηση (Κοιν.Σ.επ.), γιατί αγαπάμε την προσφορά. Έτσι, στα επόμενα βήματα της εταιρείας μας θα πραγματοποιηθεί μια στήλη μέσα από την οποία θα γίνουμε όλοι μια οικογένεια και θα προσφέρουμε τα προϊόντα μας σε παιδάκια και οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική άνεση να τους τα παρέχουν. Σκεφτήκαμε λοιπόν το δωράκι 1+1. Συγκεκριμένα κάθε φορά που κάποιος πελάτης αγοράζει κάποιο από τα προϊόντα μας θα υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξει το 1+1 και το ίδιο προϊόν θα αποσταλεί σε κάποιο παιδάκι που το έχει ανάγκη!

Τι είναι αυτό που θα θυμούνται οι πελάτες από εσάς;

Ο χαρακτήρας του BB FACTORY είναι οικογενειακός. Επιθυμούμε με τους πελάτες μας να χτίσουμε μια σχέση συνεχούς εμπιστοσύνης και αγάπης. Είμαστε εδώ για να λύσουμε όλες τις απορίες των πελατών μας ανά πάσα στιγμή, να τους κατευθύνουμε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού τους ποιες από τις δραστηριότητές μας είναι οι καταλληλότερες, να τους προτείνουμε ιδέες για δωράκια και φυσικά και οι ίδιοι μπορούν να μας προτείνουν ιδέες τις οποίες θα ήθελαν να τους δημιουργήσουμε. Σαν εταιρεία θέλουμε να θυμούνται πως δεν είμαστε απρόσωπη, πως τα προϊόντα μας αν και χειροποίητα τα δημιουργούμε με μεγάλη προσοχή και πολλή αγάπη για τους μικρούς μας φίλους!

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά παιδαγωγικά παιχνίδια. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τα δικά σας;

Εξ’ αρχής γνωρίζαμε πως στο είδος μας ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Ακριβώς όμως, επειδή φτιάχνουμε κάτι ολοκληρωτικά χειροποίητο και δικό μας δεν μπαίνουμε στην αγορά με αυτή την σκέψη, καθώς ρεαλιστικά δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε κανένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών. Το διαφορετικό στην περίπτωση μας είναι ότι φέρνουμε στην Ελλάδα ακόμα πιο κοντά τους ανθρώπους με τις εκπαιδευτικούς που προτείνουν κατάλληλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά τους. Επίσης,όπως προαναφέραμε τα σχέδια μας είναι κατασκευασμένα από εμάς το κάθε προϊόν μπορεί να παραμετροποιηθεί από τον κάθε πελάτη. Υπάρχει η δυνατότητα της επικοινωνίας μεταξύ μας και το περιεχόμενα μας ακριβώς επειδή είναι χειροποίητο μπορεί να φτιάξει και να δημιουργήσει πολλών ειδών σχέδια τα οποία αποφεύγουν να παράγουν πολύ μεγαλύτερες επιχειρήσεις, καθώς είναι και πιο χρονοβόρα.

Σκέφτεστε αργότερα να επεκταθείτε και σε άλλους τομείς;

Από την στιγμή που κάθε προϊόν μπορούμε να το δημιουργήσουμε εμείς έχουμε και την δυνατότητα να ασχοληθούμε με διάφορους τομείς, οι οποίοι προκύπτουν και από μόνοι τους, όπως με τις παιδικές παραστάσεις. Έχουμε ξεκινήσει να ασχολούμαστε και με την κατασκευή βαπτιστικών ειδών (μπομπονιέρες,gift bags, προσκλητήρια), τα οποία θα ανέβουν στις σελίδες μας μέσα στο επόμενο διάστημα. Σαν εταιρεία θα θέλαμε πολύ να συνεργαστούμε με τους εκπαιδευτικούς κλάδους, με την πραγματοποίηση εκθέσεων και να μεγαλώσουμε κι άλλο την οικογένεια του bb factory. Πρώτα απ΄όλα, στα μελλοντικά μας σχέδια προτεραιότητα έχει το φιλανθρωπικό μας όνειρο για το οποίο μιλήσαμε παραπάνω.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά τη Δευτέρα η εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό
Επόμενο άρθροΦωτιά στην Πεντέλη: Ηλικιωμένος αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να ξανακαίγεται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ