Ευτυχώς στην ζωή μας που υπάρχετε και εσείς

Γράφει ο Περικλής Στέλλας

Ευτυχώς που πέρα από το άθλιο και δύσοσμο ποδόσφαιρο και μπάσκετ, υπάρχουν και αυτά τα παιδιά που μας κάνουν περήφανους. Και σε κάνουν και ξεχνάς τους Μπέους, τους Μπαλτάκους,τους Τζαφέρηδες,τους Κλάντεμπεργκ.

Λευτέρης Πετρούνιας. Χρυσός Ολυμπιονίκης.. τρείς φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.. έξη φορές πρωταθλητής Ευρώπης.. ίσως ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής σε όλα τα σπόρ. Πρέπει η πολιτεία να τον τιμήσει εν ζωή.. όπως του αξίζει. Αλλά και όλοι εμείς οι Έλληνες. Όλοι.

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.”Έτρεξα για όλους αυτούς που πρέπει να πιστεύουν στον εαυτό τους και να μην το βάζουν ποτέ κάτω.” Κορίτσι πρότυπο ήθους πείσματος και επιμονής. Είσαι έμπνευση σε ευχαριστούμε που δείχνεις έναν άλλο δρόμο.. δύσκολο αλλά ευοίωνο για ένα καλύτερο αύριο. Όπως πολύ εύστοχα σχολίασε ο φίλος και συνάδελφος Κώστας Σαλαμούρας, αυτή είναι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που σήμερα αποθεώνουν όλοι, αλλά οι περισσότεροι, που τους χαλάει το σχέδιο ισοπέδωσης της κοινωνίας μέσω της προβολής λανθασμένων προτύπων, το κάνουν απλά γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Η φωτογραφία που βλέπετε, είναι από τους πανευρωπαϊκούς αγώνες του 2018. Τότε η Αντιγόνη είχε έρθει 13η, θέση που αποτελεί τεράστια επιτυχία για τους γνώστες του αθλητισμού, αλλά αποτυχία για τους οπαδούς  και τους προαγωγούς των survivor. Η Αντιγόνη είχε τερματίσει σε αυτή τη θέση αγωνιζόμενη με κάταγμα, ζυγωματικού, σπασμένο δόντι και σοβαρές εκδορές στα πόδια της. Είχε πέσει και παρά τα σοβαρά τραύματά της δεν σκέφτηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα της. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε σε ελάχιστα ΜΜΕ.

Ελίνα Τζένγκο.΄΄ Τότε, δεν υπήρχε χειρότερο συναίσθημα από αυτό που ένιωθα. Να γεννιέσαι στην Ελλάδα, να μεγαλώνεις σ’ αυτήν και να αισθάνεσαι ξένος. Ναι, οι γονείς μου είναι από την Αλβανία. Δεν θα το αρνηθώ, ούτε θα νιώσω ντροπή να το πω. Ούτε θα κρύψω ότι νιώθω και Αλβανίδα. Γεννήθηκα, όμως, στην Ελλάδα. Και την Ελλάδα την αγαπώ!

Ο κορυφαίος προπομνητής,Πλούταρχος Σαρασλανίδης,επίσης εύστοχα παρατήρησε: Παρακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βασικών Ολυμπιακών αθλημάτων, που διεξάγονται, για πρώτη φορά ταυτόχρονα, σε Μόναχο και Ρώμη, διαπιστώνω μια, άτυπη, άμιλλα στην συγκέντρωση μεταλλίων από τους Έλληνες αθλητές όλων των αθλημάτων που έχουμε συμμετοχή (στίβος, υγρός στίβος, κωπηλασία, γυμναστική). Είναι γεγονός ότι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι πιο εύκολη η διάκριση, από ότι σε Ολυμπιακό-Παγκόσμιο, αν και η Ευρώπη που αντιπροσωπεύει το 25% των εθνών έχει αθλητική δυναμική πάνω από το 50% του κόσμου.

Ειδικότερα στον στίβο χαίρομαι που αυτή την στιγμή υπάρχουν, ως ενεργοί αθλητές, οι δύο κορυφαίοι, διαχρονικά, Έλληνες αθλητές,, με βάση τον αριθμό των μεταλλίων που έχουν κατακτήσει: Στεφανίδη και Τεντόγλου. Φυσικά και στο  παρελθόν είχαμε κορυφαίους αθλητές, ειδικά στην χρυσή, προολυμπιακή, 5ετία(1999-2004), σε μεγαλύτερο αριθμό (Κεντέρης, Θάνου, Γκατσιούδης, Κελεσίδου, Μανιάνι, Δεβετζή, Τσαμήτα, Χαλκιά, Τζουμελέκα..), αλλά όχι με τόσο μεγάλο αριθμό  σημαντικών διακρίσεων. Συμπληρώνω ότι φέτος η Ντρισμπιώτη κατόρθωσε το μοναδικό φαινόμενο, για την χώρα μας, να κατακτήσει 2 χρυσά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και η Τζένκο να είναι η μικρότερη σε ηλικία(20ετών) που κερδίζει το χρυσό!!!

Τέλος σημειώνω:

  1. Οι αθλητές μας (Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη, Τζένκο) κερδίζουν χρυσά μετάλλια χωρίς να κάνουν πανελλήνιο ρεκόρ Α-Γ. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και δείχνει ότι ορισμένα πανελλήνια ρεκόρ είναι πολύ υψηλού επιπέδου!!!
  2. Τα μετάλλια τα κερδίζουν και αθλητές που γυμνάζονται στην επαρχία, χωρίς όλα τα απαραίτητα μέσα προπόνησης και αποκατάστασης αλλά με προπονητές της επαρχίας που έχουν γνώσεις και μεγάλη αγάπη για το άθλημα!!!
  3. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των προπονητών που κερδίζουν, δια μέσου των αθλητών τους, μετάλλια και αυτό δείχνει ότι έχει ανέβει το γενικό επίπεδο των γνώσεων των προπονητών με δεδομένο ότι παίρνουν περισσότερα εφόδια από τις παραγωγικές σχολές και από το διαδίκτυο.

Ευτυχώς που στην Ελλάδα του  Survivor, των πρωινάδικων και…άλλων υπάρχουν αυτά τα παιδιά. Μια βαθιά υπόκλιση. Σας ευχαριστούμε.

Προηγούμενο άρθροΧρυσός ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής
Επόμενο άρθροΝέο «άλμα» για το φυσικό αέριο – Στα 290 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ