Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Fan S. Noli της Κορυτσάς, Καθηγητή Dhimitri Bello, είχε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, στην Πρυτανεία.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, ενώ συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι δυνατότητες και οι προοπτικές ανάπτυξης της υφιστάμενης εκπαιδευτικής συνεργασίας, καθώς και η ενίσχυση της κινητικότητας των μελών τους στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από την πλευρά του Πανεπιστημίου Fan S. Noli, η Αντιπρύτανης Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων, Dr. Benita Stavre, και ο Αντιπρύτανης για τη Διδασκαλία και τη Θεσμική Αξιολόγηση, Dr. Arto Adili, ενώ από την πλευρά του ΑΠΘ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, Καθηγητής Στέφανος Κουνδουράς, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής, Καθηγητής Γεώργιος Παπαδημητρίου, ο συντονιστής της υφιστάμενης επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων, Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας Δημήτρης Κυριαζής, και η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Δήμητρα Μεντεκίδου.
«Ως το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το Αριστοτέλειο στήνει γέφυρες συνεργασίας με ακαδημαϊκά Ιδρύματα της περιοχής οι οποίες διευρύνουν τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό ορίζοντα των μελών της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας. Όντας το πλέον πολυθεματικό Πανεπιστήμιο της ευρύτερης περιοχής, το ΑΠΘ προσφέρει πληθώρα αντικειμένων στα οποία μπορούμε να χτίσουμε συνεργασίες, ενισχύοντας την έρευνα και την κινητικότητα των μελών μας και την εξωστρεφή πορεία του Πανεπιστημίου μας», επισήμανε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.
Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Fan S. Noli της Κορυτσάς, Καθηγητής Dhimitri Bello, μετέφερε το έντονο ενδιαφέρον «των συναδέλφων όλων των σχολών του Πανεπιστημίου μας για να συνεργαστούμε με το Αριστοτέλειο εξαιτίας και της γεωγραφικής εγγύτητας, αλλά και γιατί είναι γνωστό πόσο σημαντικό είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο», δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων κινητικότητας τόσο των φοιτητριών/φοιτητών όσο και των διδασκουσών/διδασκόντων των δύο Ιδρυμάτων.
Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.