Το νέο βιβλίο της Μαίρης Κόντζογλου

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 19.00 στον «Ιανό» (Αριστοτέλους 7) θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Μαίρης Κόντζογλου  «Μια νύχτα στο βιβλιοπωλείο» (εκδόσεις Μεταίχμιο). Ένα σύγχρονο βιβλίο για το βιβλίο, τη συγγραφή, τους αναγνώστες που αγαπούν τη λογοτεχνία, τα βιβλιοπωλεία.

 

H Μαίρη Κόντζογλου θα συνομιλήσει με τη φιλόλογο και συγγραφέα, Χαρούλα Αποστολίδου.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός, Κατερίνα Φωτιάδου.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο Φεγγάρι, ένα βιβλιοπωλείο που μένει ανοιχτό και το βράδυ, με τον σνομπ Τσέστερφιλντ και το αγγελάκι από τον Ισημερινό, ένα κορίτσι που προσπαθεί να αποτινάξει τα δεσμά της συμβατικότητας κι ένας ώριμος άντρας που έχει για ευαγγέλιο την Ασκητική αναλύουν, διαφωνούν, συμπλέουν και

συγκινούνται από την ποίηση. Ένα μυθιστόρημα που τελειώνει δύο φορές, γιατί το ταξίδι της λογοτεχνίας, όπως και του έρωτα για ζωή, δεν τελειώνει ποτέ.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήµες στο Πάντειο

Πανεπιστήµιο και έχει εργαστεί σε µεγάλες ελληνικές εταιρείες, µε αντικείµενο πάντα την Επικοινωνία. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Το Μέλι το Θαλασσινό (2008), Περπάτα µε τον άγγελό σου (2009), την τριλογία «Οι μεσημβρινοί της ζωής» (2011) που αποτελείται από τα βιβλία Άγνωστη χώρα, Μεσονύκτιο, Μεσουράνηση, Χίλιες ζωές απόψε (2013), την τριλογία «Τα Παλιά Ασήμια» που αποτελείται από τα βιβλία Τα Παλιά Ασήμια (2014), Προσευχή για τα Παλιά Ασήμια (2015), Πέρα από τα Παλιά Ασήμια (2015), Οι Μαγεμένες (2017) και τη διλογία «Σκουριά και χρυσάφι» (2020) που αποτελείται από τα μέρη Νεγρεπόντε και Πόρτο Λεόνε καθώς και η συλλογή διηγημάτων Ώρες κοινής ανησυχίας (2021).


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑγγέλα στο ΚΘΒΕ
Επόμενο άρθροH Ορχήστρα Βιολιώνε με τη Ρεμπέτικη Zυγιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ