Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης: Επιστρέφοντας από την Ιαπωνία

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης υπήρξε σπουδαστής του εφηβικού τμήματος Ιαπωνικών κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, αλλά εξακολουθεί να μας εμπνέει με την αγάπη του για τις γλώσσες, αλλά και τις ξεχωριστές εμπειρίες που μοιράζεται μαζί μας. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε για το απίθανο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής νέων, αλλά και τι αγαπάει περισσότερο σε αυτήν την τόσο πλούσια και ξεχωριστή γλώσσα, όπως είναι τα Ιαπωνικά!

Περίγραψέ μας με τα δικά σου λόγια τις εμπειρίες που αποκόμισες από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ποια είναι τα στοιχεία αυτού του ταξιδιού που σου έχουν μείνει αξέχαστα μέχρι σήμερα;

Κάθε ταξίδι σε μια διαφορετική από τη δική μας χώρα θεωρώ ότι αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία ζωής, ειδικότερα αν θέλει κάποιος να αλληλεπιδράσει ουσιαστικά με τον πολιτισμό της. Για εμένα, η διαμονή μου στην Ιαπωνία και η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα της YFU μου έδωσε την ευκαιρία όχι απλά να γνωρίσω έναν μεγάλο πολιτισμό αλλά και να τον βιώσω καθημερινά σε όλες του τις εκφάνσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι να πρωτοθυμηθώ λοιπόν ως αξέχαστο; Την ανοιχτή αγκαλιά όλων των μελών της οικογένειας που με φιλοξενούσε; Τη διάθεση τους να μου γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές, τις παραδόσεις τους και τα ιστορικά μνημεία; Ή την τρυφερότητα του παππού της οικογένειας που κάθε βράδυ με πάχαινε με τυρί Camembert; Υπέροχες αναμνήσεις βρίσκω στην συνήθεια προετοιμασίας του βραδινού γεύματος που είχαμε καθιερώσει με την host mother μου (έως και τώρα μου στέλνει μαγειρικά tips), στις στιγμές κακοφωνίας που ανέχθηκαν κάποιοι συμμαθητές μου στο karaoke και στην ευγενική καθοδήγηση της καθηγήτριας των αγγλικών που με μύησε στην ιαπωνική ποίηση. Φυσικά, θα μπορούσα να σας πω πολλά ακόμη αξέχαστα σημεία του ταξιδιού μου αλλά προτιμώ στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όσους έκαναν δυνατή αυτήν μου την εμπειρία δηλαδή την υπεύθυνη της YFU Ελλάδος κ.Χαρά Φιλιππιτζή όπως και την καθηγήτρια μου των ιαπωνικών κ. Κατερίνα Γανίκα.

Ποια είναι τα στοιχεία της Ιαπωνικής γλώσσας και κουλτούρας που σε ενθουσιάζουν περισσότερο;

Αυτό που με γοητεύει περισσότερο στην ιαπωνική κουλτούρα νομίζω πώς είναι η οργανωτικότητα τους σε σημείο προσήλωσης, η φιλοξενία, η τρυφερότητα τους ακόμη και στα πιο απλά και τα πανέμορφα παραδοσιακά ιαπωνικά φεστιβάλ στα οποία είδα τα πιο επιβλητικά πυροτεχνήματα. Όσο για την γλώσσα, ακόμα και αν φανεί περίεργο σε ορισμένους μου αρέσουν τα kanji και η φιλοσοφία τους. Being weird. Κράξτε με ελεύθερα.

Κωνσταντίνε, φέτος δίνεις Πανελλήνιες. Την τελευταία φορά, είχες εκφράσει την επιθυμία οι σπουδές σου να σχετίζονται με τις ξένες γλώσσες. Ισχύει ακόμα αυτό; Αν ναι, μίλησέ μας για τα όνειρα που κάνεις σχετικά με τις γλώσσες.

Γιατί μου τις θυμίζεις τις Πανελλήνιες; Ανεξάρτητα από την κούραση του διαβάσματος, η επιθυμία μου να ασχοληθώ με τις ξένες γλώσσες εξακολουθεί να ισχύει αφού όλες μου οι επιλογές σχολών σχετίζονται με αυτές. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να συνεχίσω την εκμάθηση των Ιαπωνικών και στην διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής, ενώ προβλέπω ,για αρχή, να ασχοληθώ και με δύο νέες γλώσσες, τα Ιταλικά και τα Ισπανικά. Γενικότερα όμως η διάθεση μου για επαφή με νέες γλώσσες και πολιτισμούς παραμένει αστείρευτη. Με δεδομένη αυτή την τρέλα μου ονειρεύομαι , δίχως συγκεκριμένο σχεδιασμό, η οποία μελλοντική επαγγελματική μου δραστηριότητα να κινείται σε αυτό τον χώρο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Ένας Κόσμος που Χάθηκε – Γλυκόπικρες Αναμνήσεις από την Κύπρο του Χθες» της Τούλας Χατζηκωστή
Επόμενο άρθροΤεύχος 3, Απρίλιος 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ