Συναυλία για το νερό: Πλημμύρισε πάθος και παλμό η πλατεία Αριστοτέλους

Η πλατεία ήταν γεμάτη από το πάθος και τον παλμό χιλιάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν απόψε το βράδι της Κυριακής, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη για τη συναυλία, κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Με το σύνθημα «Υπερασπίσου το Νερό» η Φωτεινή Βελεσιώτου και το μουσικό σχήμα «Πριγκηπέσσα», ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι Χειμερινοί Κολυμβητές ένωσαν τις φωνές τους σε μια μοναδική ανοιχτή μουσική διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Η συναυλία κράτησε σχεδόν έξι ώρες με τον κόσμο να γεμίζει την πλατεία Αριστοτέλους αλλά και τον άξονα της Αριστοτέλους από την παραλία μέχρι την Τσιμισκή.

Το νεανικό κοινό έδωσε το ρυθμό τραγουδώντας δυνατά όλα τα τραγούδια με αγόρια και κορίτσια να είναι σκαρφαλωμένα στους ώμους των φίλων τους.

Τη συναυλία διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης του νερού.

Φωτογραφίες: Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ