Πρόσκληση Τζιτζικώστα σε Χριστοδουλίδη για επίσημο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη

Πρόσκληση Τζιτζικώστα σε Χριστοδουλίδη για επίσημο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη – Τη δυνατότητα συνεργασιών μεταξύ της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και της Κύπρου, υπογράμμισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Τη δυνατότητα συνεργασιών μεταξύ της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και της Κύπρου, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έγινε δεκτός την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον οποίον προσκάλεσε το συντομότερο δυνατό να πραγματοποιήσει ένα επίσημο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, πως σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωρήσει μια λύση δίκαιη και βιώσιμη στο Κυπριακό και πως συμφωνεί απολύτως με τη θέση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, την οποία του επανέλαβε και κατά τη συνάντησή τους, ότι θα πρέπει η ΕΕ να αναλάβει ένα σημαντικό μερίδιο από εδώ και στο εξής, να εμπλακεί ενεργά στο ζήτημα της επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είπε πως ευχήθηκε στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Σημείωσε πως «σίγουρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποτελεί μια ελπίδα για την Κύπρο. Είναι ο σύγχρονος Ευρωπαίος ηγέτης που χρειάζεται σήμερα η Κύπρος και βέβαια είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον ελληνισμό, που μπορεί να στηριχθεί και στον νέο Πρόεδρο της Κύπρου», επεσήμανε.

Είπε πως επίσης συζήτησαν για μια σειρά από θέματα, τα οποία διαχρονικά συζητούν, καθώς τους συνδέει μια στενή φιλία και συνεργασία ετών, και πως προσκάλεσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το συντομότερο δυνατό να πραγματοποιήσει ένα επίσημο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ακόμη τη δυνατότητα συνεργασιών μεταξύ της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και της Κύπρου ευρύτερα, αναφέροντας πως «είναι πολύ σημαντικό και η Κύπρος στη νέα εποχή που ξημερώνει να αναβαθμίσει σωστά και να μεταρρυθμίσει την αυτοδιοίκηση στη χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ