Ετήσια Βραβεία Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου

Παναγιώτης Παπαγεωργίου

Εκδήλωση για την επίδοση ετήσιων βραβείων σε ανθρώπους που τίμησαν και τιμούν την παιδεία και τα γράμματα διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 στις 7:30μμ στο Λανίτειο Θέατρο στη Λεμεσό.

Σε μια πνευματική εκδήλωση, θα τιμηθούν η Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου, σημαντική προσωπικότητα της Μέσης Εκπαίδευσης, λογοτέχνιδα και πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και μετά θάνατον ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ιδρυτικό μέλος του Ομίλου και σημαίνον πρόσωπο της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Δυο άνθρωποι που τίμησαν τα γράμματα, εμπλούτισαν τη λογοτεχνική παραγωγή και την επιστημονική ιστορική έρευνα και ενίσχυσαν την παιδεία και τα γράμματα του τόπου μας.

Μόνα Σαββίδου

Για τους τιμωμένους θα μιλήσουν: ο Δρ Εμμανουήλ  Μπελαδάκης, Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για τον αείμνηστο Παναγιώτη Παπαγεωργίου, και η Φιλόλογος Βαλεντίνα Δημητριάδου Σαλτέ, ΒΔΑ΄, για την κ. Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν με μουσική παρέμβαση η Εβίτα Χαριλάου και η Ζωή Παϊσάνου – Μάρκου.

Η καθιέρωση των βραβείων από τον Όμιλο ξεκίνησε το 2018 σημειώνοντας ότι στρέφει τη σκέψη του και εστιάζει την προσοχή του στις προσωπικότητες εκείνες των οποίων το επιστημονικό τους έργο, ο παιδαγωγικός τους λόγος και ο θεσμικός τους ρόλος υπήρξε καταλυτικός για την εξέλιξη των εκπαιδευτικών μας αναζητήσεων. Η κατάδειξη και η υπόδειξη προσώπων των οποίων το παράδειγμά τους αποτελεί πόλο έμπνευσης και εμψύχωσης για τον κόσμο της παιδείας, είναι ακόμη ένα υψηλό καθήκον του ΕΟΚ με το οποίο αναδεικνύεται ο ρόλος της παιδείας σε κοινωνικό επίπεδο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ