Ευτυχία (Έφη) Σκούρα – Κασιμάτη “Μπορούμε με τις πράξεις μας να κάνουμε την Καλαμαριά μια σύγχρονη ανθρώπινη πόλη”

Η κα Έφη Σκούρα – Κασιμάτη, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Καλαμαριάς με την παράταξη “Καλαμαριά Μητέρα Πόλη”, μιλάει στο SPEAKNEWS για τους λόγους που την ώθησαν να συμμετέχει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, για την υποψήφια Δήμαρχο Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, την οποία στηρίζει, και για το πως ονειρεύεται τον Δήμο στον οποίο ζει περισσότερες από 3 δεκαετίες.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν να θέσετε κι εσείς υποψηφιότητα για Δημοτική Σύμβουλος;

Όταν αισθάνεσαι ότι η εμπειρία σου μπορεί να είναι χρήσιμη και οι ανάγκες του τόπου που ζεις και αγαπάς μεγαλώνουν, τότε η απόφαση συμμετοχής είναι χρέος και ευθύνη. Η συμμετοχή, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η κατανόηση, η ενσυναίσθηση είναι για μένα στάση ζωής. Μια στάση που προσπάθησα να υπηρετήσω μέσα από την επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική μου ζωή. Σήμερα, που, ο χρόνος και οι δυνάμεις μου το επιτρέπουν, αποφάσισα να συμμετάσχω στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας.

Τι πρέπει να ξέρουν για εσάς οι συμπολίτες που διεκδικείτε την ψήφο τους;

Οι γονείς μου ήταν πρόσφυγες, προσφυγική και η γειτονιά που μεγάλωσα. Σπούδασα στο τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ. Στην αρχή εργάστηκα στην προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων και αργότερα ίδρυσα Φαρμακείο. Είμαι παντρεμένη με τον Ζαχαρία Σκούρα, ομότιμο καθηγητή του Α.Π.Θ., έχουμε δύο παιδιά και δύο εγγόνια και από το 1988 ζούμε στην Καλαμαριά.

Γιατί επιλέξατε να συμμετέχετε στον συνδυασμό της Χρύσας Αράπογλου;

Συμπορεύμαι με την Χρύσα Αράπογλου, μια γυναίκα με ευγένεια, εμπειρία, δύναμη και αποφαστικότητα, μια ξεχωριστή προσωπικότητα, γιατί πιστεύω ότι μαζί, μαζί με την παράταξη «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» με όραμα, στόχους και συστηματική δουλειά μπορούμε να οργανώσουμε δράσεις που ενώνουν το χθες με το σήμερα και δίνουν προοπτική για το αύριο της πόλης μας. Μπορούμε με τις πράξεις μας να κάνουμε την Καλαμαριά μια σύγχρονη ανθρώπινη πόλη. Να πάψουν οι επιμέρους σχεδιασμοί, οι αυτοσχέδιες, αποσπασματικές και ατελέσφορες ιδέες και να αντικατασταθούν από ενιαίο, αξιολογημένο και στοχευμένο πρόγραμμα.

Τι θα περιλαμβάβει το πρόγραμμα αυτό;

Το πρόγραμμα που η παράταξή μας σκοπεύει να εφαρμόσει για τον Δήμο Καλαμαριάς θα περιλαμβάνει ενοποιήσεις ελεύθερων χώρων, αύξηση του πράσινου, βιοκλιματική αναβάθμιση, δημιουργία πάρκων γειτονιάς, πάρκα τσέπης, την παραλιακή ζώνη και το Κόδρα, τη ζώνη της γραμμής του μετρό, πολιτικές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ένταξη της Πόλης μας στο συνεχώς εξελισσόμενο και αναπτυσσόμενο οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη των ταλέντων των νέων της Καλαμαριάς, κατάρτιση προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης για αξιόπιστες δράσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες γνωστές σε μας πηγές, παιδεία και πολιτισμό αντάξια της πόλης στην οποία ζούμε, μέριμνα για τα παιδιά, τους νέους, τις νέες μητέρες, τους πεζούς, τους ανθρώπους με προβλήματα, την τρίτη ηλικία, σχέδια γειτονιάς, όπου μπορεί κανείς να κινηθεί απρόσκοπτα, με ασφάλεια και σιγουριά, με βασικές κοινωνικές και εκπαιδευτικές υποδομές και εσωτερικό κυκλοφοριακό σχεδιασμό, αθλητισμό προσβάσιμο σε όλους μας, ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, τις δράσεις και την υλοποίηση τους.

Πως ονειρεύεστε τη δική σας Καλαμαριά;

Η Πόλη είναι οι άνθρωποι της και το περιβάλλον τους, φυσικό και κοινωνικό. Είναι η συμμετοχή, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η κατανόηση, η ενσυναίσθηση, η διοίκηση, ο τρόπος υλοποίησης. Οι καθαρές λύσεις. Μπορούμε να κάνουμε την Καλαμαριά ακόμη πιο όμορφη, πιο βιώσιμη, πιο φιλική, πιο συμμετοχική, πιο κοντά στα όνειρά μας, για μας και τα παιδιά μας, μια πόλη που να χαίρεσαι να ζεις και να δημιουργείς.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ