Το Κέντρο Αριστείας ‘ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ’ (ΕCoE) https://eratosthenes.org.cy/ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ανακοινώνει την αναθεωρημένη σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου, η οποία αποτελείται από επτά νέα μέλη. Τρία από τα επτά μέλη είναι γυναίκες, με το ποσοστό εκπροσώπησης των γυναικών να ανέρχεται στο 43%, ποσοστό που συνάδει με τo Σχέδιο Ισότητας των Φύλων (Gender Equality Plan) που εφαρμόζει το Κέντρο.
Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) είναι ο Δρ Νεκτάριος Χρυσουλάκης, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο της Κρήτης και κάτοχος ERC Synergy Grant 2019 στην Παρατήρηση Γης και τηλεπισκόπηση.
Μέλη του ΔΣ είναι οι: Μάριος Δημητριάδης, Πρώην Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Barbara RYAN, τέως Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού GEO (Secretariat Director of Group on Earth Observations), Δρ Rosa Lasaponara, Ερευνήτρια /Καθηγήτρια στο CNR (Italian Research Council, Institute for Environmental Monitoring) της Ιταλίας, Καθ. Lena Halounova, Department of Geomatics, Faculty of Civil Engineering (FCE) of the Czech Technical University in Prague (CTU), IPSRS President, Δρ Αναστάσιος Γεωργιάδης, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δρ Ευθύβουλος Κυριάκου, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (ΗΜΜΗΥΠ), Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Να αναφερθεί πως το Κέντρο Αριστείας ‘ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ’, παρέχει την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών Διαστήματος, Παρατήρησης Γης και Γεωπληροφορικής σε Εθνικό, Περιφερειακό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο. Η επιλογή της δημιουργίας ενός Κέντρου Αριστείας Παρατήρησης Γης στην Κύπρο, βασίστηκε στη γεωστρατηγική τοποθεσία της χώρας που επιτρέπει να εξεταστούν σύνθετα επιστημονικά προβλήματα και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των χρηστών στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, καθώς και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στόχος είναι όπως το Κέντρο καταστεί ένα παγκοσμίου κλάσης κέντρο έρευνας και καινοτομίας για την Παρατήρηση της Γης, και ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς, το οποίο αναμένεται να εργοδοτήσει τα επόμενα 15 χρόνια πέραν των 150 ερευνητών.
Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.